Παγκόσμιοι στόχοι ο περιορισμός της εξάπλωσης και η αναζήτηση φαρμάκου (video)

Με εξαντλητικούς ρυθμούς γιατροί, υγειονομικό προσωπικό και επιστήμονες, δίνουν τη μάχη ενάντια στον κορονοϊό, την ίδια ώρα που οι κυβερνήσεις λαμβάνουν πάσης φύσεως μέτρα.

Περισσότερα από 3,9 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός, στο εξής καλούνται ή εξαναγκάζονται από τους ηγέτες τους να μείνουν μέσα στο σπίτι τους για να καταπολεμηθεί η διασπορά του Covid-19, σύμφωνα με καταμέτρηση που έκανε το Γαλλικό Πρακτορείο από τη βάση δεδομένων του.

Περίπου 350.000 Ευρωπαίοι πολίτες επαναπατρίστηκαν από την αρχή της κρίσης. 250.000 παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Η εναέρια επιβατική κίνηση, που έχει πληγεί από την πανδημία της νόσου Covid-19, κατέγραψε πτώση 14,1% παγκοσμίως τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA).

Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού σε όλο τον κόσμο ξεπέρασαν το 1.000.000, καθώς η πανδημία εξαπλώνεται στις ΗΠΑ και ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με τον ιό συνεχίζει να καλπάζει στην Ιταλία και την Ισπανία, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Στην Ευρώπη, η Ισπανία κρατάει το θλιβερό ρεκόρ των ημερήσιων θανάτων, αλλά διαφαίνεται φως στο τούνελ, γιατί μειώνεται σταδιακά ο μέσος όρος αύξησης των κρουσμάτων. Αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από τότε που ξέσπασε η επιδημία βρίσκεται η Ισπανία καθώς 950 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. Αν και τα κρούσματα ξεπέρασαν συνολικά τις 110.000, ο ρυθμός αύξησής τους σημειώνει κάμψη εδώ και εφτά ημέρες γεννώντας ελπίδες ότι η επιδημία έχει πλέον φτάσει στην κορύφωσή της και επίκειται αποκλιμάκωση. Αισιοδοξία προκαλούν και οι περιπτώσεις ασθενών που καταφέρνουν να αναρρώσουν από τη νόσο.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας παραμένει ωστόσο δραματική με γιατρούς και νοσηλευτές ν’ απευθύνουν έκκληση για την προστασία τους.

Όπως δήλωσε ο νοσηλευτής Χέσους Γκαρσία Ράμος: «Έχουμε εργαζόμενους στο χώρο της υγείας με συμπτώματα που είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Κάποιος κάνει λάθος./Εάν συνεχίσουμε έτσι, δε θα υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες να φροντίσουν τους ασθενείς μας».

Οι αρχές της χώρας μετατρέπουν ακόμη και βιβλιοθήκες σε μονάδες εντατικής θεραπείας και τα εργαστήρια αυξάνουν τον αριθμό των τεστ καθώς όλοι παραδέχονται πλέον ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος όπως στην αρχή της κρίσης.

Στο Μπέργκαμο της βόρειας Ιταλίας μια ειδική ομάδα γιατρών επισκέπτεται και φροντίζει ασθενείς στο σπίτι προκειμένου να διευκολύνει τα νοσοκομεία που λυγίζουν υπό το βάρος των κρίσιμων περιστατικών. Αν και ο ρυθμός εμφάνισης νέων κρουσμάτων στη χώρα δείχνει επίσης σημάδια κάμψης, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε επέκτεινε την ισχύ των μέτρων καραντίνας μέχρι τις 13 Απριλίου ξεκαθαρίζοντας ότι είναι ακόμη νωρίς για χαλάρωση των περιορισμών.

«Κατανοούμε ότι σας ζητούμε ακόμη περισσότερη προσπάθεια και θυσίες αλλά πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Αν σταματούσαμε να τηρούμε τους κανόνες, αν αποφασίζαμε να χαλαρώσουμε αυτά τα μέτρα, όλες οι θυσίες μέχρι τώρα θα ήταν μάταιες», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Στην Παβία ξεκίνησε πειραματική φάση για τη θεραπεία των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση με το πλάσμα των ιαθέντων.

Η Ιταλίδα υπουργός Γεωργίας της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε, Τερέζα Μπελανόβα αναφέρθηκε στην ανάγκη να στηριχθεί άμεσα ο αγροτικός τομέας, και με την βοήθεια όσων Ιταλών λάβουν επίδομα ανεργίας.

Στην χώρα τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα διότι πολλοί μετανάστες οι οποίοι εργάζονταν στα χωράφια, με το ξέσπασμα της επιδημίας του κορονοϊού, επέστρεψαν στην πατρίδα τους, όπως τονίζουν τα μέσα ενημέρωσης.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε όλοι οι πολίτες που θα πάρουν οικονομικό βοήθημα, να συμβάλουν στην συγκομιδή, διότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης», είπε η Μπελανόβα.

Το κρεματόριο του Μιλάνου έκλεισε μην μπορώντας να διαχειριστεί τον μεγάλο αριθμό σορών που μεταφέρονται εκεί.

Παγκόσμιοι στόχοι ο περιορισμός της εξάπλωσης και η αναζήτηση φαρμάκου (video)
EPA/Niels Christian Vilmann

Σε άρθρο της στην εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απολογείται για το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έδειξε εξ’ αρχής τη δέουσα αλληλεγγύη στην Ιταλία, καθώς κάθε κράτος μέλος επικεντρώθηκε στο εσωτερικό του πρόβλημα και προανήγγειλε οικονομική στήριξη για τις πλέον πληττόμενες χώρες.

Όπως αναφέρει: «Σήμερα η Ευρώπη αναλαμβάνει δράση στο πλευρό της Ιταλίας. Δυστυχώς αυτό δεν ίσχυε πάντα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει μέχρι και 100 δισεκατομμύρια ευρώ στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, ξεκινώντας από την Ιταλία, ως αντιστάθμισμα στις μειώσεις μισθών εκείνων που δουλεύουν με μειωμένο ωράριο».

Η Γαλλία, που μέτρησε 509 θανάτους σε ένα 24ωρο, συνεχίζει τη μεταφορά ασθενών από τις ανατολικές περιφέρειες προς άλλες περιοχές με κάθε μέσο. Από αεροπλάνα και ελικόπτερα μέχρι και τρένα υψηλής ταχύτητας όπου τα βαγόνια μερατρέπονται σε αυτοσχέδιες ΜΕΘ. Στο ίδιο πνεύμα με τον Ιταλό ομόλογό του ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ δηλώνει ότι τα μέτρα καραντίνας δε θα αρθούν προσεχώς και ότι η χαλάρωση θα είναι σταδιακή.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ, τονίζει: «Είναι πολύ πιθανό, και λέω πολύ πιθανό για να είμαι ακριβής, ότι δεν οδεύουμε προς μια άρση των περιορισμών γενική και ολοκληρωτική, η οποία θα γινόταν μεμιάς, παντού για όλους».

Με ενσωματωμένη την καταμέτρηση των θανάτων σε γηροκομεία, τα θύματα στη Γαλλία ξεπερνούν τα 5.300.

Στην Αυστρία ουσία που ανακαλύφθηκε στη Βιέννη και φέρεται να καταπολεμά τον κοροναϊό θα δοκιμαστεί σε 200 βαριά νοσούντες.

Η Ιρλανδία πρέπει να μειώσει το ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων στο 5% , δηλώνει ο πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ.
Η χώρα κατέγραψε 402 νέα κρούσματα αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 3.849 με 98 θανάτους και 109 ασθενείς σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Η Πορτογαλία κλείνει όλα τα αεροδρόμιά της για τις εμπορικές πτήσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου του Πάσχα.

Στη Βρετανία ο πρωθυπουργός απηύθυνε συλλυπητήριο μήνυμα μετά το θάνατο 563 ανθρώπων σε ένα 24ωρο.

«Πρώτα απ’ όλα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μια θλιβερή, θλιβερή ημέρα, 563 θάνατοι σε μία ημέρα. Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και όλους τους φίλους τους», τόνισε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Τζόνσον δέχεται έντονες επικρίσεις και για την αρχική καθυστέρηση στη λήψη μέτρων και για το μικρό αριθμό εξετάσεων εντοπισμού των φορέων σε σύγκριση με άλλες χώρες όπως η Γερμανία.

«Είναι πολύ λυπηρό. Σε ποια χώρα ζούμε; Βγαίνετε στην τηλεόραση και λέτε: «Ναι, αυτό θα συνεχιστεί, αυτό θα συνεχιστεί». Σας παρακαλώ κοιτάξτε τη Γερμανία», δήλωσε ο γιατρός Ολουγουατίν Αντεγιεμί.

Υπό το βάρος των αντιδράσεων ο Τζόνσον υποσχέθηκε μαζική αύξηση των τεστ το επόμενο διάστημα.

Τη διαγραφή του χρέους του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ύψους 13,4 δισεκατομμυρίων λιρών, και τη διάθεση 300 εκατομμυρίων λιρών προς τα φαρμακεία, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως είπε στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, η απόφαση διαγραφής του χρέους θα ενισχύσει το NHS ώστε να ανταποκριθεί στην αντιμετώπιση του κορονοϊού και να αποκτήσει ισχυρότερες βάσεις για το μέλλον.

Στη Γερμανία περισσότεροι από 2.300 γιατροί και νοσηλευτές έχουν μολυνθεί.

Στη Σερβία 111 τα νέα κρούσματα κορονοϊού. Τρεις ασθενείς απεβίωσαν, 31 συνολικά οι νεκροί από τον κορονοϊό. Τηλεφωνική συνομιλία του Αλ. Βούτσιτς με Πούτιν και Μακρόν με θέμα την παροχή βοήθειας προς τη Σερβία.

Στη Ρωσία ο πρόεδρος Πούτιν παρατείνει την μη εργάσιμη περίοδο με καταβολή του μισθού, έως και τις 30 Απριλίου.

Μια γυναίκα πέθανε το τελευταίο 24ωρο λόγω του κορονοϊού στην Κύπρο, ενώ άλλα 36 κρούσματα βρέθηκαν θετικά στον COVID-19. Οι συνολικοί θάνατοι ανήλθαν σε 10, εκ των οποίων 8 είναι άνδρες και 2 γυναίκες.

Παγκόσμιοι στόχοι ο περιορισμός της εξάπλωσης και η αναζήτηση φαρμάκου (video)

Νέα ενημερωτική σελίδα του ΟΗΕ στα ελληνικά για τον κορονοϊό

Τα Ηνωμένα ‘Εθνη δημιούργησαν μία νέα ενημερωτική σελίδα στην ελληνική γλώσσα για τον κορονοϊό. Στη σελίδα είναι διαθέσιμες τελευταίες ειδήσεις σχετικά με τον κορονοϊό, καθώς και χρήσιμες οδηγίες, σύνδεσμοι (μεταξύ των οποίων και του ΕΟΔΥ), βίντεο και πλούσιο πληροφοριακό υλικό στην ελληνική γλώσσα.

Η νέα σελίδα του ΟΗΕ για τον κορονοϊό βρίσκεται στη διεύθυνση https://bit.ly/2wEhhJF

Χρήσιμο πληροφοριακό υλικό στα ελληνικά είναι διαθέσιμο και στη σελίδα του ΟΗΕ στο Facebook

https://www.facebook.com/theUNinGreek

Στις ΗΠΑ

Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνεται ραγδαία και οι νεκροί ξεπερνούν τους 5.000, εντείνονται οι υποψίες στην Ουάσιγκτον πως η Κίνα απέκρυψε τα πραγματικά στοιχεία για την πορεία του κορονοϊού στην χώρα όπου ξεκίνησε η πανδημία.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε αίτημα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να παραδώσει 100.000 σάκους πτωμάτων σε οργανισμούς υγείας σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς η πανδημία Covid-19 εξαπλώνεται ραγδαία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Φαίνεται πως οι αριθμοί που έχουν δώσει είναι «πειραγμένοι» λίγο προς τα κάτω και το λέω ευγενικά, σχετικά με αυτά που έχουμε δει και αυτά που έχουν ανακοινωθεί”, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συμπλήρωσε πως έχει συζητήσει το θέμα με τον Κινέζο ομόλογό του Σι και έχουν καλή σχέση και συνεχή επικοινωνία.

Οι Κινέζοι φαίνεται πως είχαν παραπληροφορήσει και τον ίδιο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την πραγματική κατάσταση όπως φαίνεται σε tweet του Οργανισμού από τις 14 Ιανουαρίου:

“Οι προκαταρκτικές έρευνες που διεξήχθησαν από τις κινεζικές αρχές δεν έχουν βρει σαφείς ενδείξεις μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο του νέου κορονοϊού (2019-nCoV) που εντοπίστηκε στην Γουχάν της Κίνας”, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο θάνατος ενός βρέφους μόλις 6 εβδομάδων από covid-19 στο Κονέκτικατ καταρρίπτει και τη θεωρία πως δεν κινδυνεύουν παιδιά κάτω από 9 ετών.

Τα Νοσοκομεία της Νέας Υόρκης βρίσκονται ολοένα και πιο κοντά στην κατάρρευση. Δεν δέχονται ασθενείς που δεν σχετίζονται με τον κορονοϊό, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δηλώνει: “Έχουν αυξηθεί τα τεστ. Όσο περισσότερα τεστ, τόσο περισσότεροι θετικοί. Είναι ένα πρόβλημα της Νέας Υόρκης σήμερα. Αύριο θα είναι πρόβλημα του Κάνσας, του Τέξας, του Νέου Μεξικού”.

Ήδη τα κρούσματα αυξάνονται και σε άλλες πολιτείες όπως η Τζόρτζια, ενώ στο Νιού Τζέρσι τέσσερις πόλεις έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Οι κάτοικοι του 90% της χώρας έχουν πλέον εντολή να παραμένουν σπίτια τους, ενώ αυξάνονται τα πρόχειρα νοσοκομεία και τα κέντρα ελέγχου σε όλη την χώρα. Τουλάχιστον χίλιοι ναύτες ύποπτοι για συμπτώματα απομακρύνθηκαν από το αεροπλανοφόρο Theodore Roosevelt.

Στρατιωτικό αεροσκάφος με ιατρικό υλικό από τη Μόσχα προσγειώθηκε στο JFK της Νέας Υόρκης. Οι ΗΠΑ πληρώνουν τη Ρωσία για τον ιατρικό εξοπλισμό που έστειλε για την καταπολέμηση του κορονοϊού, διευκρίνησε Αμερικανός αξιωματούχος.

Με τους επιστήμονες να προειδοποιούν πως ένα 25% αυτών που έχουν κολλήσει είναι ασυμπτωματικοί από την μία και το απόθεμα σε υλικά προστασίας να έχει σχεδόν εξανεμιστεί, οι αρχές του Λος Άντζελες καλούν τους κατοίκους να χρησιμοποιούν μόνο χειροποίητες μάσκες.

Από τις ΗΠΑ ο Αλέξανδρος Μορντουντάκ αναφέρει: “Απώλειες ζωής, απώλειες εργασίας, και απώλειες αισιοδοξίας για άλλη μια μέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η τραγωδία των ανθρωπίνων απωλειών δεν συγκρίνεται με τις άλλες, όμως σήμερα ανακοινώθηκε και η εβδομαδιαία μεταβολή στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, η οποία και ήταν αλματωδώς αυξητική: Σχεδόν 6650000 Αμερικανοί έχασαν τη δουλειά τους την εβδομάδα που έληξε στις 28 Μαρτίου, και αν συνυπολογίσουμε την προηγούμενη εβδομάδα από αυτή, τότε θα δούμε πως 10000000 θέσεις εργασίας έχουν εξαφανιστεί στο πλαίσιο της πανδημίας.

Τώρα, ενόσω ακόμα δεν προσφέρονται οριστικής απαντήσεις για τη χρησιμότητα των μασκών, άκρως ανησυχητική είναι επιστολή του Δρος Χάρβει Φάινμπεργκ, προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Αναδυομένων Λοιμωδών Νοσημάτων της Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών, προς αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, στην οποία υποστηρίζει πως, αν και μέχρι τώρα η σχετική έρευνα είναι περιορισμένη, ο ιός ενδέχεται να μεταδίδεται μέσω σταγονιδίων που παράγονται όχι μόνο κατά το βήχα ή τον πτερνισμό, αλλά και κατά την ομιλία ή την αναπνοή.

Εν τω μεταξύ, και ενώ ο Δρ Φάουτσι υποστηρίζει πως είναι πιθανός περιορισμός των θυμάτων που προβλέπονται στα σχετικά μοντέλα που παρουσιάστηκαν από την κυβέρνηση, ο πρόεδρος Τραμπ τόνισε την πληθώρα αναπνευστήρων υπό παραγωγή αλλά και στο ομοσπονδιακό απόθεμα, όπου, όμως, χιλιάδες δυνητικώς σωτήρια μηχανήματα βρίσκονται εκτός λειτουργίας λόγω ελλιπούς συντήρησης”.

Παγκόσμιοι στόχοι ο περιορισμός της εξάπλωσης και η αναζήτηση φαρμάκου (video)
EPA/Leszek Szymanski

Ακραίες φωνές ακούγονται σε όλο τον κόσμο, υπό το φόβο τού κορονοϊού. Όχι μόνον από πανικόβλητους πολίτες αλλά και από ηγέτες, όπως ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, που προτρέπει τους κατοίκους να σκοτώσουν αν πιστεύουν ότι κινδυνεύουν από κάποιο φορέα.
Στις Φιλιππίνες, με 96 νεκρούς και 2.400 φορείς ο πρόεδρος δήλωσε ότι οι αρχές θα πυροβολούν αυτούς που δεν τηρούν την καραντίνα .
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε: “Οι εντολές μου σε αστυνομία και στρατό, είναι ότι αν υπάρξει πρόβλημα και έξαρση βίας και κινδυνεύει η ζωή τους, να πυροβολούν τους ταραξίες.”

Σοκ στη Χιλή, όταν γυναίκα φορέας του κορονοϊού, έφτυσε τους αστυνομικούς. Συγκεκριμένα, 26χρονη γυναίκα στη Χιλή θετική στον ιό έφτυσε και έριξε νερό στους αστυνομικούς που την κυνηγούσαν μέσα σε λαϊκή αγορά επειδή το έσκασε από το νοσοκομείο.

Μυστήρια και τελετές από απόσταση στο Ισραήλ, ενώ με ελλιπή μέτρα προστασίας ζουν οι Παλαιστίνιοι.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου του Ιράν, Αλί Λαριτζανί διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Σάλο έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η αντίδραση του Τούρκου υπουργού υγείας, Σαγλίκ Μπακανί Κότζα, όταν λίγο πριν την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ψιθύρισε, “Μη με πλησιάζεις.”

Η συλλογική αντίδραση των Τούρκων, ωστόσο είναι διαφορετική. Παρά τα αυστηρά μέτρα, Γεμάτοι κόσμο είναι οι δρόμοι της Κωνσταντινούπολης, όπου έχει καταγραφεί το 60% των 8.135 κρουσμάτων στη χώρα. Ενώ ο αριθμός των νεκρών πλησιάζει τους 356.

“Είμαστε σε καλύτερη θέση σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες, αλλά αυτό για εμάς δεν είναι αρκετό. Η μεγαλύτερη απειλή κατά του αγώνα για την εξάλειψη του κορονοϊού είναι η απαισιοδοξία,” δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος μέσω τηλεδιάσκεψης προς τους δημάρχους που έχουν εκλεγεί με τη σημαία του κόμματος του, Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Στην Κολομβία, η αστυνομία επιτηρεί την καραντίνα με drones αλλά και τραγούδια. Την ίδια ώρα γιατροί και νοσηλευτές, διαμαρτύρονται για καθυστέρηση των μισθών τους. Το πλήθος τους χειροκροτεί.

Αντί για ρούμι, αντισηπτικό παράγει πλέον το πιο γνωστό αποστακτήριο της Βενεζουέλας για να συμβάλει στη καταπολέμηση της πανδημίας. Στη χώρα προς το παρόν καταγράφονται 3 θάνατοι και 170 κρούσματα.

Στο Πακιστάν, ανάμεσα στα προληπτικά μέτρα που πήραν οι αρχές είναι διάδρομοι απολύμανσης για όσους κυκλοφορούν στο δρόμο.

Επίσης σε μια προσπάθεια να μην γεμίσουν τα νοσοκομεία, βαγόνια τρένου μετατράπηκαν σε χώρους καραντίνας για ασθενείς με κορονοϊό με ήπια συμπτώματα.

Μια λάμψη αισιοδοξίας έρχεται από την Κίνα, όπου επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι κατόρθωσαν να απομονώσουν αντισώματα που είναι πολύ αποτελεσματικά στο να μπλοκάρουν το νέο κορονοϊό ώστε να μη διεισδύει στα κύτταρα και να μολύνει υγιείς ανθρώπους. Η ανακάλυψη των ερευνητών του πανεπιστημίου Τσινγκχουά του Πεκίνου μπορεί να συμβάλει στη θεραπεία ή την πρόληψη της νόσου Covid-19 μέσω της δημιουργίας ενός νέου φαρμάκου.

Πηγές: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, CNN, Reuters

Σχετική είδηση: Στο έλεος της πανδημίας του κορονοϊού Ευρώπη και ΗΠΑ (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος