Το Σάββατο 26 Μαΐου και την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού θα  έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία συμμετέχοντας στην εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες».

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» διοργανώνονται συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας και τα επισκέψιμα οινοποιεία – μέλη τους.

Το Σαββατοκύριακο από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, οι οινόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους Δρόμους του Κρασιού της Ελλάδας και να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμούς με πλούσια δώρα και άλλες εκπλήξεις. Η είσοδος στα οινοποιεία θα είναι ελεύθερη.

 

Μπορείτε να προγραμματίστε από τώρα τη δική σας απόδραση και χαράξτε τη δική σας οινική διαδρομή. Σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεστε, έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στην ελληνική ύπαιθρο και επισκεφτείτε ένα ή και περισσότερα οινοποιεία. Να μυηθείτε στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, να  απολαύστε το τοπίο που διαμορφώνουν οι αμπελώνες και  γνωρίστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και δοκιμάστε εξαιρετικά Επώνυμα Εμφιαλωμένα Ελληνικά Κρασιά.

Πληροφορίες για  τα οινοποιεία που συμμετέχουν από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της κάθε περιοχής:

ή στο portal του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού: www.winesofgreece.org

Μην ξεχνάμε ότι το κρασί, θέλει μέτρο και υπευθυνότητα. Δεν πίνουμε αν πρόκειται να οδηγήσουμε και μαθαίνουμε πώς να το απολαύσουμε μέσα από το πρόγραμμα Wine in Moderation.

 

Μοιράσου το άρθρο: