Την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου 2019 από τις 12 μ.μ., σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, περίπου 140 ροζέ κρασιά απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα προσφέρονται προς γευστική δοκιμή στο πλαίσιο της εκδήλωσης Drink Pink.

Είναι η 4η συνεχόμενη χρονιά που διοργανώνεται η εκδήλωση γευσιγνωσίας Drink Pink, με στόχο τη διευκόλυνση των φίλων του κρασιού να επιλέξουν τα ροζέ κρασιά που θα καταναλώσουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ανάμεσα στα 142 ροζέ κρασιά που εκπροσωπούν την εσοδεία του 2018, υπάρχουν πολλές νέες κυκλοφορίες, ενώ πάνω από το 10% των συμμετοχών είναι κρασιά από άλλες χώρες. Η φετινή εκδήλωση επιβεβαιώνει τη στροφή της ελληνικής παραγωγής προς τον ροζέ οίνο, συχνά σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις εμπνευσμένες από τα αντίστοιχα γαλλικά κρασιά της Προβηγκίας.

Οι επισκέπτες δοκιμάζουν όποια ετικέτα επιθυμούν, ανατρέχοντας στον κατάλογο της έκθεσης για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό, ενώ οινοχόοι με εμπειρία στον χώρο θα είναι παρόντες για να λύσουν τυχόν απορίες και για να μεριμνήσουν για τη σωστή διεξαγωγή της γευστικής δοκιμής.

Τα ροζέ κρασιά, θεωρούνται από τους ειδικούς, ότι προσαρμόζονται εύκολα στις απαιτήσεις πολλών εδεσμάτων και ταιριάζουν εξαιρετικά με τα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Για τον λόγο αυτόν, τα κρασιά που συμμετέχουν στο Drink Pink είναι κατανεμημένα στην αίθουσα σε έξι κατηγορίες, ανάλογα με το γευστικό τους χαρακτήρα, ο οποίος αντιστοιχεί σε συγκεκριμένες ομάδες φαγητών.

info
  •  Κυριακή 9 Ιουλίου 2019
  •  12:00 – 20:00
  • Athens Hilton (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα 115 28)

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Δέδου


 

Μοιράσου το άρθρο: