Ένα οινικό event διαφορετικό από αυτά που έχουν συνηθίσει οι οινόφιλοι επιχειρούν να διοργανώσουν στη Θεσσαλονίκη το Wine Style και η δημιουργική ομάδα Circo Entertainment.

Το THESSALONIKI WINE SHOW θα γίνει στην Αποθήκη Γ’ στο λιμάνι της πόλης την Κυριακή 31 Μαρτίου και την Δευτέρα 1η Απριλίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ.  Η πρώτη μέρα είναι  για το οινόφιλο κοινό και η δεύτερη απευθύνεται σε επαγγελματίες, εμπόρους, εισαγωγείς, αγοραστές και sommeliers. Μιλήσαμε για τη φιλόδοξη προσπάθεια με έναν από τους συν-διοργανωτές, τον Στέφανο Κόγια. Από τους πιο καταρτισμένους ανθρώπους στο κομμάτι του κρασιού, κάτοχος του Diploma στο πρόγραμμα σπουδών WSPC. Αφήνει για λίγο το γράψιμο αλλά και master classes, γευσιγνωσίες, παρουσιάσεις οινοποιείων & brands για να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό.

-Ποια είναι η σκέψη που σε οδηγεί στην απόφαση να οργανώσεις ένα τέτοιο οινικό event;

-Πιστεύω ακράδαντα ότι το κρασί για να διεισδύσει σε κάθε σπίτι, σε κάθε παρέα, σε κάθε χώρο διασκέδασης και να γίνει μέρος της καθημερινότητας μας, θα πρέπει να γίνονται πολλές, μικρές και μεγάλες δράσεις κατά την διάρκεια όλης της χρονιάς. Κυρίως σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη που φιλοξενεί 110 χιλιάδες φοιτητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας και οι οποίοι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με την σειρά τους σαν πρεσβευτές του κρασιού, στον τόπο της καταγωγής τους, αν κατορθώσουμε να κάνουμε την κουλτούρα του κρασιού, μια ισχυρή τάση.»

– Ποιοι είναι οι στόχοι του Thessaloniki Wine Show;

-Πρώτα, να εκπαιδεύσει  το οινόφιλο κοινό  και τους επαγγελματίες δίνοντας τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια πλειάδα κρασιών και μέσα από εκπαιδευτικά masterclasses.

Εκτός από την «κύρια σκηνή» που θα είναι οινοποιεία, δίκτυα και εισαγωγείς θέλουμε να  παρουσιάσουμε ξεχωριστά τα μικρά οινοποιεία, αλλά και τα κρασιά που εκφράζουν όλες τις νέες οινοποιητικές και αμπελουργικές τάσεις («φυσικά» κρασιά, βιοδυναμικά, organic, ζυμώσεις σε αμφορείς, vegan κλπ) . Τα  έχουν επιλέξει οι δύο καλύτεροι Έλληνες sommeliers για το 2017 και 2018, Αλέξανδρος Μπουζίκας και Θεολόγος Πλακόπουλος.

Επίσης σημαντικό στόχος για εμάς είναι η προσπάθεια ανάδειξης εναλλακτικών τρόπων απόλαυσης του κρασιού όπως η χρήση του ως βάση για signature cocktails που σχεδίασαν οι κορυφαίοι bartenders της Θεσσαλονίκης.

Φυσικά, κυρίως θέλουμε να συσπειρώσουμε  ανθρώπους που διασκεδάζουν ή εργάζονται σε χώρους ψυχαγωγίας όπου, τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική, το κρασί δεν έχει ακόμη την θέση που του ανήκει.

THESSALONIKI WINE SHOW

  • Γενική είσοδος: 10€
  • Είσοδος ελεύθερη για τους επαγγελματίες
  • Περισσότερες πληροφορίες: https://thessalonikiwineshow.gr/
  • Διοργάνωση: Wine Style

 

Μοιράσου το άρθρο: