Για έναν χρόνο το Ρέθυμνο ήταν η Ευρωπαϊκή πόλη του κρασιού, όπως είχε ανακηρυχθεί από το Ευρωπαϊκό δίκτυο οινικών πόλεων, Recevin. Αν και τυπικά αυτό αφορούσε σε όλο το 2018, ουσιαστικά διήρκεσε από τον Ιούνιο του 2018 έως τον Ιούνιο του 2019.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων και δράσεων που έγιναν μέσα σε αυτόν το χρόνο, έκλεισε όπως είχε ανοίξει: Με μια μεγάλη γιορτή των Wines of Crete στη Φορτέτζα, το εμβληματικό φρούριο της πόλης του Ρεθύμνου.

Η έκθεση που έγινε για 2η συνεχόμενη χρονιά ήταν ένα κάλεσμα γνωριμίας των επισκεπτών της πόλης αλλά και των κατοίκων, με τον Κρητικό αμπελώνα. Έλληνες και ξένοι είχαν μια μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν και να γνωρίσουν τους παραγωγούς και να δοκιμάσουν κρασιά από 27 οινοποιεία του νησιού.

Παράλληλα, όμως, η ομάδα του Ρέθυμνο Recevin που «έτρεξε» το project για έναν ολόκληρο χρόνο έκανε απολογισμό των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της διάκρισης.

Η Μαρία Κουφάκη, μέλος της ομάδας, στην παρουσίασή της έδωσε μια λεπτομερή περιγραφή των προσπαθειών που έγιναν και είχαν ως σκοπό από τη μία την προβολή της πόλης του Ρεθύμνου ως οινικό προορισμό και από την άλλη τη γενικότερη προβολή του κρασιού της Κρήτης.

Η γιορτή που διοργανώθηκε στη Φορτέτζα από τον δήμο, την ομάδα Ρέθυμνο Recevin και φυσικά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης ήταν όπως και πέρσι, προπομπός της Γιορτής Κρητικής Διατροφής που έγινε στον Δημοτικό Κήπο από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου έως και την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019. Στη γιορτή, που πραγματοποιήθηκε για 8η χρονιά, συμμετείχαν περισσότεροι από 40 παραγωγοί της Κρήτης, οι οποίοι υποδέχθηκαν στα περίπτερά τους τους επισκέπτες. Παράλληλες εικαστικές δράσεις για τα παιδιά, εργαστήρια αλλά και συναυλίες, και μουσικοχορευτικά συγκροτήματα δημιούργησαν πόλο έλξης στον Κήπο για μια εβδομάδα.

Μοιράσου το άρθρο: