Για τρίτη συνεχή χρονιά οι Οινοποιοί της Κρήτης παρουσιάζουν τα κρασιά τους στην Αθήνα. Η έκθεση Κρητικού κρασιού ΟιΝοτικά,  θα γίνει τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναϊς, στον Βοτανικό.

Είκοσι πέντε Οινοποιεία από όλη την Κρήτη έρχονται στην πρωτεύουσα για να γεμίσουν τα ποτήρια του οινόφιλου κοινού με γεύσεις και αρώματα από το νησί. Περισσότερες από 250 ετικέτες του Κρητικού Αμπελώνα από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες θα είναι διαθέσιμες προς . Στον χώρο της έκθεσης θα υπάρχει και περίπτερο Οινοτουρισμού, με έντυπο υλικό και πληροφορίες για τα επισκέψιμα οινοποιεία και τους οργανωμένους Δρόμους Κρασιού της Κρήτης. Στο περιθώριο της έκθεσης που διοργανώνεται με την σημαντική συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης και του Επιμελητήριου Ηρακλείου θα γίνουν  παράλληλες εκδηλώσεις και γευσιγνωσίες.

Πληροφορίες για την έκθεση :

Ωράριο: 11:00 – 15:00 για επαγγελματίες 

             15:00 – 20:00 για το οινόφιλο κοινό

Είσοδος:   7 € (περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και σημειωματάριο γευσιγνωσίας).

3 ευρώ για φοιτητές (με την επίδειξη του φοιτητικού πάσου)

Είσοδος ΔΩΡΕΑΝ για επαγγελματίες εστίασης και εμπορίας κρασιών, με την ένδειξη επαγγελματικής κάρτας

Κάθε 1 ώρα, από τις 15:30 και έως τις 19:30, με οδηγό την οινοχόο Υρώ Κολιακουδάκη, θα γίνονται ξεναγήσεις στην έκθεση ακολουθώντας νοητά τους Δρόμους του Κρασιού της Κρήτης και γνωριμία με τους οινοποιούς.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

12.00 -14.00: Panel τουρισμού: Crete, Wine Destination – Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ 

14.00 – 15.00: Live cooking – «Γαμοπίλαφο : η Κρητική απάντηση στο ριζότο» με τη Νίκη Μηταρέα

17.00 -18.30: Το περιοδικό «Οινοχόος» συνομιλεί με μερικά από τα πιο δημοφιλή wine bars για την Κρήτη στο Ποτήρι. – Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ

19.00 – 20.00: Αφιέρωμα Βιδιανό: «Ραντεβού στα τυφλά» (blind tasting) από τους Wine Tales – Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ.

Μερικά από τα πιο δημοφιλή wine bars της Αθήνας γιορτάζουν τα ΟιΝοτικά με ειδικά αφιερώματα, wine lists και γευστικούς συνδυασμούς βασισμένα στον Κρητικό Αμπελώνα.

Μέχρι στιγμής τα: Oinoscent, Heteroclito, Materia Prima, Monk, Kiki De Grece, Wine Point, Caravin, Fabbrica de Vino, Wine Not και το κεντρικό σημείο εκδηλώσεων για τα ΟιΝοτικά με πολλά events και οινικές εκπλήξεις, Yoleni’s, κινούνται στο ρυθμό της Κρήτης!

Χορηγός επικοινωνίας των ΟιΝοτικών 2018 είναι το περιοδικό Οινοχόος.

Πληροφορίες στο www.winesofcrete.gr και στα social media των Wines of Crete και των wine bars που συμμετέχουν.

Μοιράσου το άρθρο: