Ραντεβού του χρόνου έδωσε το Tinos Food Paths (video)

Όσοι ήταν τυχεροί να βρεθούν στην Τήνο από τις 7 ώς τις 13 Μαΐου 2018 απόλαυσαν μία υπέροχη γαστρονομική διαδρομή. Tο φεστιβάλ Γαστρονομίας Tinos Food Paths 2018 έριξε αυλαία κι εμείς καταγράψαμε τις εντυπώσεις μας σε video και φωτογραφίες, σε λέξεις και νοήματα… 

Η γνωριμία με το φεστιβάλ Γαστρονομίας Tinos Food Paths 2018 έγινε στα Λουτρά. To δέσιμο και οι «μικροδιαφορές» λύθηκαν στο Βαθύ. Φέτος, το φεστιβάλ αφέθηκε στη γοητεία των νέων ιδεών και της αυθόρμητης συνύπαρξης.

Οι διοργανωτές, με στόχο τη γνωριμία των επισκεπτών με την ήδη αναγνωρισμένη διατροφική παράδοση του νησιού, προχώρησαν σε τολμηρά εγχειρήματα για τη σύνδεσή της με τις σύγχρονες τάσεις στη Γαστρονομία. Εξήγησαν στα γρήγορα τι είναι ο Ταραμπάδος, αγκάλιασαν ένα πελώριο μαρμάρινο αυγό και βρέθηκαν να συνυπάρχουν όλοι (διοργανωτές, προσκεκλημένοι chef, ντόπιοι μάγειρες, επισκέπτες…) σε ένα πήλινο πιατάκι. Και γνωριμία δηλαδή, και συνύπαρξη!

Ημέρα 2η του Tinos Food Paths 2018

Ο πατατοκεφτές της Κατερίνας, ο μαραθοκεφτές του Αποστόλη, οι ομελέτες του Γιάννη, η ρέγκα της Θεανώς, ο μπακαλιάρος του Αντώνη, τα ρεβίθια του Νικηφόρου, τα πιτσούνια της Ελένης, οι γεμιστές ντομάτες της Νικολέτας, τα σίσυρα του Κώστα, οι κεφτέδες της Μαρίεττας, τα Σαβορι της Έφη, ο κρίταμος της Ειρήνης, τα αχνιστά κρεμμύδια της Ελένης, οι ελιές της Φωτεινής, οι ντομάτες του Λουκιανού, η γραβιέρα του Συνεταιρισμού, το πέτρωμα του San Lorenzo, η λούζα του Θοδωρή, η ρεβυθοσαλάτα της Μαριγώς, οι άγριες αγκινάρες της Καίτης, το μαλαθούνι της Αγκελικής, τα κολοκυθάκια της Μαρίας, ο αγκιναρένιος μουσακάς του Ζαχαρία, τα μπουρεκάκια της Μένιας, οι τυρόπιτες της Ρίτας και της Άννας, τα μπουρεκάκια μελιτζάνας της Μαλβίνας και του Αλέξανδρου, η φάβα της Μαρίας, ο ντοματοκεφτές του Γιάννη, οι αγκιναροομελέτες της Τασούλας, το κατσικάκι του Φώτη, το κατσικάκι της Μαριγώς, η περιστερόσουπα της Ελένης, η πατατόπιτα της Νικολέττας, οι αλμυρές τυρόπιτες της Μαρίας έκαναν τους επισκέπτες να παραμιλήσουν από την ξεχωριστή, έντονη και αρωματική γεύση που είχαν. Αυτή η γεύση δεν υπήρχε –καλλιεργήθηκε! 

Ημέρα 3η του Tinos Food Paths 2018

Τα ξεκαρδιστικά γέλια, οι κουβέντες περί ανέμων και υδάτων, οι χειρόγραφες επιστολές, τα οικογενειακά τραπέζια, το καφεδάκι στη λιακάδα, οι γυαλιστερές δίπλα στη θάλασσα και τα  κεράσια που μόλις είχαν ωριμάσει στα δέντρα…

Στην εποχή που το ομαδικό πνεύμα και η συλλογική δουλειά μπορεί να κάνουν θαύματα,  οι διοργανωτές και οι εθελοντές του Tinos Food Paths κατόρθωσαν να πουν και να μεταφέρουν στο κοινό την αλήθεια τους ώστε άπαντες να “μεταλάβουν” το “αντίδωρο” της μάνας γης της Τήνου και των Μικρών Κυκλάδων…

Ημέρα 4η του Tinos Food Paths 2018

Η διοργάνωση Tinos Food Paths βρίσκεται ήδη στην 4η χρονιά της και καθιερώνεται ως πρότυπο για τις αναγκαίες συνέργειες μεταξύ παραγωγών τοπικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και επιχειρηματιών της εστίασης, ειδικά στα μικρά μέρη και στα νησιά της Ελλάδας.

Στον σχεδιασμό του γαστρονομικού Φεστιβάλ πρωταγωνιστούν απλοί άνθρωποι, αυθεντικά δείγματα του τοπικού λαϊκού Πολιτισμού, και σημαντικοί επαγγελματίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: chef και μάγειροι, παραδοσιακοί και μοντέρνοι παραγωγοί, γευσιγνώστες, ειδικοί στο λάδι, στα αποστάγματα, στο κρασί και στη μπύρα, στα αλλαντικά και στα παστά, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, bloggers…


Ευχαριστούμε για την αποστολή του οπτικοακουστικού υλικού και ενημερωτικών κειμένων:

  • τους διοργανωτές του Tinos Food Paths,
  • τους απανταχού εθελοντές,
  • τον Βαγγέλη Φραμπασκάλη,
  • τον Γιάννη Φραμπασκάλη και
  • τον Στέλιο Κρητικό
Ραντεβού του χρόνου έδωσε το Tinos Food Paths (video)
Ζυμώνουν τα παιδιά στην Ψαραγορά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος