Το Οινόραμα είναι η μεγαλύτερη έκθεση για το ελληνικό κρασί. Στο Ζάππειο, έγινε φέτος η 25η διοργάνωση και συγκέντρωσε για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον των οινόφιλων αλλά και των επαγγελματιών του κλάδου. Οι εντυπώσεις που άφησε ήταν ιδιαίτερα θετικές στους εκθέτες αλλά και στους επισκέπτες. Αυτό αποτυπώνεται και στους αριθμούς .

Μία από τις οινικές τάσεις που καταγράφηκαν είναι η στροφή αρκετών οινοποιείων  προς τις αφανείς ποικιλίες. Η προσπάθεια που γίνεται σε πολλές περιπτώσεις εστιάζει στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της κάθε ποικιλίας αλλά και της έκφρασης της διαφορετικότητας της κάθε περιοχής. Σε όλο και περισσότερα οινοποιεία συναντήσαμε κρασιά ήπιας ή μηδενικής παρέμβασης αλλά και προσπάθειες οινοποίησης που αντιβαίνουν τις συμβατικές μεθόδους (πχ  ζύμωση και παλαίωση σε πήλινους αμφορείς).

Ο στόχος της έκθεσης είναι από τη μία να βοηθήσει τους παραγωγούς να κάνουν γνωστά τα προϊόντα τους στους καταναλωτές αλλά και σε όσους ασχολούνται με το κομμάτι της προώθησης και της εμπορίας του κρασιού και από την άλλη να εκπαιδεύσει τους οινόφιλους ώστε να επιλέγουν τα κρασιά που τους αρέσουν. Και στη φετινή οργάνωση όπως φαίνεται οι περισσότεροι τουλάχιστον έφυγαν ικανοποιημένοι.

Στιγμιότυπα από τις τρεις ημέρες της έκθεσης :

photo credits: Γιώργος Σίδερης

Data:  Vinetum/Οινόραμα

Μοιράσου το άρθρο: