Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016, η εκπομπή «Athens Calling» του Πρώτου Προγράμματος «ταξιδεύει» στη Λωζάνη της Ελβετίας και στη Βοστόνη των ΗΠΑ. Ο Περικλής Βασιλόπουλος συνομιλεί τηλεφωνικά με τον καθηγητή στο Πολυτεχνείο της Λωζάνης, κάτοχο του Βραβείου Πληροφορικής Turing και πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας, Ιωσήφ Σηφάκη, και με τον Όθωνα Ηλιόπουλο, καθηγητή Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στη Βοστόνη. Στο στούντιο του Πρώτου Προγράμματος καλεσμένος είναι ο συγγραφέας Δημήτρης Παπανικολόπουλος.

Ειδικότερα, ο καθηγητής Ιωσήφ Σηφάκης, με αφορμή το πρόσφατο βιβλίο του με τίτλο «Η Φυσική της Μεταφυσικής», μιλάει για τη σχέση της ηθικής με την τεχνολογία, τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα και το Internet of things, καθώς και για την έρευνα και την τεχνολογία στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Ο καθηγητής Όθωνας Ηλιόπουλος, ένας από τους πιο διακεκριμένους ερευνητές παγκοσμίως στην έρευνα κατά του καρκίνου των νεφρών, μιλάει για τη γενετική του καρκίνου, τη σταδιακή μετατροπή του σε μία χρόνια ασθένεια με ελέγξιμες συνέπειες, την ιατρική ηθική και τη Δημόσια Υγεία, όπως και για τα πλεονεκτήματα και τις ελλείψεις του ελληνικού ΕΣΥ.

Στο ραδιοθάλαμο της Αγίας Παρασκευής καλεσμένος είναι ο Δημήτρης Παπανικολόπουλος, συγγραφέας του βιβλίου «Ο κύκλος διαμαρτυρίας του ’60. Συλλογική δράση και δημοκρατία στην προδικτατορική Ελλάδα». Ο κ. Δ. Παπανικολόπουλος είναι επιπλέον ενεργός αγρότης και μιλάει για την ανάγκη μιας «αλήθειας» από μηδενική βάση της αγροτικής τάξης στην Ελλάδα.

Κάθε Δευτέρα, στις 22:00-24:00, στο πλαίσιο της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος «Athens Calling», ο Περικλής Βασιλόπουλος, με τη συνεργασία της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης και του Κέντρου Επικοινωνίας Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) της ΕΡΤ, παρουσιάζει θέματα κοινωνικής ευθύνης και δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο. Πρόκειται για μια δίωρη, βραδινή ραδιοφωνική περιήγηση σε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές που προσπαθεί να ανοίξει γέφυρες με τους Έλληνες της Διασποράς.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

  • Live Streaming: webradio.ert.gr/proto
  • Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

Μοιράσου το άρθρο: