Ο Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κα.Μα.Κε.Βε. διοργανώνει Ημερίδα την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, με τίτλο «Τελική Ημερίδα: Προστασία και Διατήρηση της Βιοιποικιλότητας της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κα.Μα.Κε.Βε. του Ε.Π. «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013″ στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου η πρόεδρος του Φορέα, Ιφιγένεια Κάγκαλου, πρόκειται για μία ημερίδα-απολογισμό της δράσης του Φορέα, καθώς στις 31 Δεκεμβρίου του 2015 λήγει το χρηματοδοτικό πρόγραμμα και υπάρχει η δέσμευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος ότι για ένα χρόνο τουλάχιστον η λειτουργία του Φορέα θα συνεχιστεί και θα καλυφθεί το μισθοδοτικό κόστος. Επιπλέον ανέφερε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση των προέδρων όλων των φορέων για να συζητήσουν το νέο οδικό χάρτη σε συνεργασία και με το υπουργείο Περιβάλλοντος. «Φιλοδοξούμε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να ασχοληθεί με το μέλλον όλων των φορέων αυτών από το 2016 και μετά» επισήμανε η κα Κάγκαλου.

Στην ημερίδα θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν την Κάρλα και θα υπάρξουν εισηγήσεις ειδικών για θέματα οικολογικής ποιότητας του νερού της Κάρλας, τη χλωρίδας και της πανίδας την ευρύτερη περιοχή, τους ιχθυοπληθυσμούς, την εισροή νερών και την επίδραση των περιφερειακών ταμιευτήρων , τις δράσεις στο Μαυροβούνιο, την εποπτεία και φύλαξη της περιοχής τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κ.α.

Μοιράσου το άρθρο: