Κρήτη: Λιμνοδεξαμενές «φαντάσματα»… ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ

Δώδεκα είναι οι προβληματικές λιμνοδεξαμενές σε διάφορες νησιωτικές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Κρήτη, που κόστισαν συνολικά 23,6 εκατ. ευρώ, χωρίς να συνυπολογιστούν όλα τα συμπληρωματικά έργα που έγιναν ανά τα έτη για την επισκευή τους!

Κρήτη: Λιμνοδεξαμενές «φαντάσματα»… ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην Κρήτη, υπήρξαν σοβαρά προβλήματα σε τρεις περιπτώσεις, όπως επισημαίνεται σε ρεπορτάζ του Γιώργου Λάλιου στην «Καθημερινή». Στον Δήμο Κισσάμου , κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του ‘90 δύο έργα, στους Αγίους Θεοδώρους και τη Χρυσοσκαλίτισσα, τα οποία δεν λειτουργούν μέχρι σήμερα. Τώρα το υπουργείο εκπόνησε μελέτη αποκατάστασης, κόστους 4,5 εκατ. ευρώ. Η κατασκευή της λιμνοδεξαμενής στη Χρυσοσκαλίτισσα κόστισε 4,8 εκατ. ευρώ και στους Αγίους Θεοδώρους 2,8 εκατ. ευρώ.

Κρήτη: Λιμνοδεξαμενές «φαντάσματα»… ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ

Μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων, ο Δήμαρχος Κισάμου Θεόδωρος Σταθάκης, περιέγραψε τα προβλήματα που προκύπτουν από τις άστοχες κατασκευές, ενώ παράλληλα υπενθύμισε τη σπουδαιότητα τεχνικών υποδομών που θα στηρίζουν την υψηλή παραγωγική δραστηριότητα των υγιών ομάδων παραγωγών της περιοχής. Ανάλογη εικόνα επικρατεί και για τα Ανώγεια, αφού η λιμνοδεξαμενή στο Γονωμιό λειτούργησε για αρκετά χρόνια. Μέχρι που άνοιξε μια τρύπα και έφυγαν μέσα 300.000 κυβικά νερού.

Κρήτη: Λιμνοδεξαμενές «φαντάσματα»… ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θέση της λιμνοδεξαμενής Γονωμιού δημιουργήθηκε με το μπάζωμα δύο βαράθρων, τα οποία μάλιστα είχαν χαρτογραφηθεί. Το κόστος της δεξαμενής; 2,4 εκατ. ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος