Στην τελική ευθεία οδεύει η διαδικασία προμήθειας  ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέσω του ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 272.107,98 ευρώ.

Ειδικότερα, υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τέσσερις νέες προεγκρίσεις συμβασιοποίησης που αφορούν την προμήθεια του κάτωθι εξοπλισμού :

 1) ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ  ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΜΥΡΟΥ, ΣΚΙΑΘΟΥ ΚΑΙ ΖΑΓΟΡΑΣ, προϋπολογισμού 46.125,00 €.

2) ΗΛΕΚΤΡΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΟΙ 3 ΚΑΝΑΛΙΩΝ, προϋπολογισμού 15.652,9 ευρώ

3) ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ, ΑΡΓΑΛΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΖΑΓΟΡΑΣ, προϋπολογισμού 138.375,00 € 

4) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ, ΑΡΓΑΛΑΣΤΗΣ, ΖΑΓΟΡΑΣ, ΑΛΜΥΡΟΥ, ΣΚΙΑΘΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΠΕΛΟΥ, προϋπολογισμού 71.955,00 € 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ενώ οι προς υπογραφή Συμβάσεις προέκυψαν μετά από Διεθνή Διαγωνισμό.

Με τον παραπάνω εξοπλισμό, αναμένεται η βελτίωση του επιπέδου ποιοτικής παροχής υπηρεσιών, με ταυτόχρονη ανάπτυξη σύγχρονων υποστηρικτικών λειτουργιών στον τομέα της Α’βάθμιας φροντίδας. Θα ενισχύσει σημαντικά τον χαρακτήρα των κέντρων υγείας. Μείωση κόστους λόγω: μείωσης χρόνου αναμονής ασθενών, και αποφυγής παραπομπής τους προς το Νοσοκομείο, μειωμένο κόστος συντήρησης. Βελτίωση του επιπέδου ικανοποίησης του χρήστη (πελάτη-ασθενή), σε μία περιοχή η οποία την χαρακτηρίζει η βαριά βιομηχανία, και η αυξημένη τουριστική επισκεψημότητα σε όλο το χρόνο και ιδίως την θερινή περίοδο όπου υπολογίζοντας και τα νησιά των Σποράδων ο πληθυσμός διπλασιάζεται.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός,  η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο ενός συγκροτημένου σχεδίου ενίσχυσης των δομών δημόσιας υγείας, συνεχίζει να εξοπλίζει νοσοκομεία, κέντρα υγείας και άλλες δομές με όλα εκείνα που χρειάζονται ώστε να παρέχονται στους πολίτες υπηρεσίες περίθαλψης υψηλού επιπέδου. Η προσπάθεια αυτή της Περιφέρειας που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια έχει να επιδείξει σήμερα – όπως είπε – ένα σημαντικό έργο στη δημόσια υγεία με 51 έργα συνολικού προϋπολογισμού 48,2 εκ. ευρώ.

Ωστόσο, ο κ. Αγοραστός ζητά από τις διοικήσεις των Νοσοκομείων να επισπεύσουν τις διαδικασίες που τους αφορούν, καθώς τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά και προειδοποιεί πως σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη για την απώλεια κοινοτικών κονδυλίων αλλά και της δυνατότητας των νοσοκομείων μας και των Κέντρων Υγείας να αποκτήσουν νέο εξοπλισμό, θα τους βαρύνει.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: