Α. Γεωργιάδης: Όταν λήξει η πανδημία θα εξεταστεί το ενδεχόμενο μη επιστροφής των κρατικών δανείων

«Δεν ζητάμε ακόμη χρήματα από τις πρώτες επιστρεπτέες για να το συζητάμε. Όταν λήξει η πανδημία και έχουμε τον τελικό λογαριασμό και ξέρουμε τι ζημία έχει προκληθεί στην ελληνική οικονομία και στις επιχειρήσεις, λογικοί άνθρωποι είμαστε, θα κάτσουμε σε ένα τραπέζι και θα βρούμε και τα μέτρα που μπορεί να αντέξει ο προϋπολογισμός μας για να τα πληρώσουμε», είπε στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Κατι τρέχει με τη Μάριον».

Για τα lockdown σε Κοζάνη και Δυτική Αττική είπε πως η επιβαρυμένη κατάσταση σε αυτές τις περιοχές ήταν ήδη γνωστή στους κατοίκους και τους επαγγελματίες και όλοι το συζητήσαν. Για τη δε περίπτωση της Δυτικής είπε πως ήταν και ο βασικός λόγος που το λιανεμπόριο δεν είχε ανοίξει νωρίτερα. «Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε εκεί το πρόβλημα. Βγήκαν ανακοινώσεις, πήγε ο ΕΟΔΥ, ενημερώσαμε τις δημοτικές αρχές, ωστόσο η επιδημία εκεί δεν έπεφτε κι έπρεπε να πάμε σε πιο σοβαρά μέτρα», είπε. «Τα μέτρα υπήρχαν, εάν τηρούνταν σε χώρους εργασίας και εργοστάσια, αυτό ήταν θέμα των εργοστασίων που δεν τα τηρούσαν» είπε και πρόσθεσε πως το γεγονός ότι είμαστε σε καλύτερη κατάσταση στα κρούσματα σε σχέση με άλλες χώρες, είναι γιατί δεν άνοιξε η λιανική αγορά. «Σήμερα ξέρουμε πως όπου άνοιξε η λιανική πώληση υπήρξε έκρηξη της επιδημίας. Η κυβέρνηση κράτησε την υγεία, πάνω από τα λεφτά», σημείωσε.

Για το click away είπε ότι ήταν μια λύση, αλλιώς θα είχαμε στάση εμπορίου, καθώς οι ταχυμεταφορές είχαν μπλοκάρει. Στην αρχή είναι δύσκολο, όμως κάθε μέρα είναι όλο και καλύτερα, είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος