Από σήμερα ο β΄κύκλος δανείων με επιδοτούμενο επιτόκιο-Αδ. Γεωργιάδης: Γρήγοροι οι ρυθμοί των εκταμιεύσεων (video)

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος δανειοδότησης των επιχειρήσεων μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής, ενώ επιπλέον 19.000 επαγγελματίες αναμένεται να δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους, μέσα στις επόμενες ώρες. Ανοίγει από σήμερα και ο δεύτερος κύκλος δανειοδοτήσεων μέσω των τραπεζών, με κρατική επιδότηση του επιτοκίου. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι εντάξεις επιχειρήσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο πλαίσιο ενίσχυσης των ελληνικών επιχειρήσεων.

Στη β΄ φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής η δανειοδοτήσεις θα φθάσουν το ύψος του 1,5 δισ.

Οι αιτήσεις για δανειοδότηση με επιδότηση του επιτοκίου  θα γίνονται δεκτές έως τις 28 Μαΐου Τα δάνεια αυτά αυξάνονται στα 2 δις. Ευρώ.

Τετρακόσια οκτώ νέα επιχειρηματικά σχέδια στη δράση ΕΠΑνΕΚ

Σήμερα, Τετάρτη 20 Μαΐου, εντάσσονται στη δράση «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Β’ κύκλος)», 408 νέα επιχειρηματικά σχέδια, με τη συνολική δημόσια δαπάνη τους να ανέρχεται στα 9.950.698 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, με τις νέες αυτές εντάξεις, προσφέρεται σε ακόμη περισσότερους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι άνεργοι ή εργάζονται ως μισθωτοί ή αυτοαπασχολούμενοι, η δυνατότητα έναρξης/υποστήριξης της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους, καθώς και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

«Φτιάχνουμε παρατηρητήριο ρευστότητας”

Σε ότι αφορά την εκταμίευση, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Open  ότι προχωρά πολύ γρήγορα.

«Φτιάχνουμε παρατηρητήριο ρευστότητας, καταγράφοντας τον ρυθμό εκταμίευσης δανείων από τις τράπεζες προς τις επιχειρήσεις. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα χρήματα να φτάσουν πραγματικά στις επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη να έχουν αυτά τα χρήματα στη διάθεσή τους» είπε ο υπουργός .

«Όσο περισσότερα χρήματα βάζουμε στα χρηματοδοτικά εργαλεία, τόσο περισσότερες επιχειρήσεις θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ρευστότητα.» εξήγησε ο κ Γεωργιάδης, αποδεχόμενος  ότι στον κόσμο που ζούμε οι υγιείς και εύρωστες επιχειρήσεις έχουν πάντα ευκολότερο τρόπο να αποκτούν ρευστότητα. Από την άλλη, τόνισε,  η διαφορά μεταξύ των δύο εργαλείων, του ΤΕΠΙΧ ΙΙ και του Εγγυοδοτικού, που ξεκινά στα τέλη Μάιου, είναι ότι στο δεύτερο, λόγω της κρατικής εγγυήσεως του 80%, οι τράπεζες θα μπορούν με λιγότερες εξασφαλίσεις να δώσουν περισσότερα χρήματα.

Ρεπορτάζ: Θάνος Τσίρος 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος