Με επιτυχία στέφθηκε ο 1ος Mαραθώνιος Kαινοτομίας που διοργάνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σ’ ένα διήμερο, οι συμμετέχοντες σχεδίασαν και παρουσίασαν την εφαρμογή τους, με επίκεντρο την πράσινη ανάπτυξη.

Έξι ομάδες νέων, που κατάφεραν μέσα σε ένα 48ωρο να θέσουν σε εφαρμογή την καινοτόμο ιδέα τους με πρακτική εφαρμογή υψηλής τεχνολογίας, διακρίθηκαν στον 1ο Διαγωνισμό Καινοτομίας Go 4.0 Green Crowdhackathon που οργάνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

Βραβεύοντας τους νικητές του Διαγωνισμού, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, σημείωσε: «Τους νέους τους χρειαζόμαστε για να είναι ενεργοί συμμέτοχοι στην προσπάθεια να χτίσουμε μια καινούρια Ελλάδα. Με αυτόν τον Διαγωνισμό συνδυάζονται η Καινοτομία, το Περιβάλλον και οι νέοι οι οποίοι προσφέρουν έξυπνες ιδέες προκειμένου να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σε ένα καλύτερο Περιβάλλον. Οι νέοι είναι ο βασικός πλούτος της χώρας μας».

Τα βραβεία απονεμήθηκαν ως εξής:

– Το 1ο βραβείο στην ομάδα PARITY PLATFORM για εφαρμογή διαχείρισης συναλλαγών σε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

– Το 2ο βραβείο στην ομάδα VAMIN για την εφαρμογή πρόβλεψης πυρκαγιών σε δασικές περιοχές με τη χρήση αισθητήρα μονοξειδίου του άνθρακα.

– Το 3ο βραβείο έλαβε στην Analogprogrammers για εφαρμογή οpen source hardware για την κατασκευή κόμβων που θα αποστέλλουν δεδομένα ποιότητας αέρα στην πλατφόρμα, η οποία θα παρέχει live γραφήματα και στατιστικά.

– Το 4ο βραβείο στη weroar για εφαρμογή διαγωνισμών προώθησης οικολογικής συνείδησης.

– Το 5ο βραβείο στην Charge4charge για την πλατφόρμα αποδοτικότερης αξιοποίησης της υποδομής φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με τη χρήση νευρωνικών δικτύων και τη δυνατότητα δυναμικής τιμολόγησης.

– Το 6ο βραβείο στην ομάδα Solaris++Go4Green για τη μεταφορά δεδομένων με έξυπνες συσκευές και αποθήκευσής τους σε clouds σε πραγματικό χρόνο.

Στις βραβευθείσες ομάδες απονεμήθηκαν χρηματικά βραβεία, συνολικής αξίας 12.000 ευρώ, ενώ για όλους τους συμμετέχοντες θα υπάρξουν δυνατότητες δικτύωσης και συνεργασιών με το υπουργείο και τους συνεργαζόμενους φορείς.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Χρύσα Παπασταύρου

Μοιράσου το άρθρο: