Απάντηση του ΑΝΥΠΟΙΚ Τρύφωνα Αλεξιάδη στο βουλευτή Χάρη Θεοχάρη

Στην αντεπίθεση πέρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης για το θέμα των εφοριακών μετά τα επικριτικά σχόλια που διατύπωσε χθες στη Βουλή για το πρόσωπό του ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Αλεξιάδης, ο οποίος ζήτησε και πήρε τον λόγο επί προσωπικού, τόνισε μεταξύ άλλων:”Όλοι στο Υπουργείο Οικονομικών θυμούνται, κύριε Θεοχάρη, ποιος έχει την πολιτική ευθύνη για απολύσεις προσωπικού…Όλοι θυμούνται ποιος έχει την πολιτική ευθύνη για ξύλο και συλλήψεις υπαλλήλων.
Εσείς τις κάνατε.Όλοι θυμούνται ποιος έχει την πολιτική ευθύνη για το κλείσιμο δεκάδων υπηρεσιών σε όλο το Υπουργείο Οικονομικών… Επίσης, όλοι στο Υπουργείο Οικονομικών θυμούνται και κάτι ωραίες τροπολογίες, που ξεκίνησαν από την τότε, δήθεν, Ανεξάρτητη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, όταν με αυτές τις τροπολογίες τακτοποιήθηκαν κάποια θέματα για τις τριγωνικές συναλλαγές και άλλα περίεργα, που μόνο το Δημόσιο δεν ωφέλησαν.”

Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας: “Εγώ, όταν φύγω από το Υπουργείο Οικονομικών, από τη θέση ευθύνης που έχω, απλός υπάλληλος θα γυρίσω και δεν έχω κανένα φόβο για αυτό, γιατί έχω καθαρή τη συνείδησή μου.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης είχε κατηγορήσει νωρίτερα στη επιτροπή οικονομικών υποθέσεων τον κ. Αλεξιάδη ότι ξεγέλασε τους εφοριακούς και “ενώ τους υποσχέθηκε αξιολόγηση, δεν τους την δίνει σύμφωνα με τον Δημοσιονομικό Υπαλληλικό Κώδικα, όπως τους υποσχέθηκε, αλλά σήμερα απεργούν, παρόλο που οι μισθοί τους με αυτό το νομοσχέδιο εξαιρούνται από τον «κόφτη», ως έξοδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και έτσι αν πετύχουν στο στόχο τους, οι μισθοί τους μαζί με τους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους, θα κόβονται με τον «κόφτη», αυτόματα και κατευθείαν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος