Κερδίζουν έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές-ακολουθεί η Αθήνα

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για δεύτερη σερί συνεδρίαση με την αγορά της Αθήνας να ακολουθεί καθώς αμβλύνονται οι ανησυχίες για τις άμεσες επιπτώσεις του Brexit στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο κέρδιζε 0,72%, ανεβαίνοντας στις 542,71 μονάδες στις 13:10 μ.μ.. με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 34 εκ. ευρώ. Ανοδικά κινούνταν 39 μετοχές, 27 πτωτικά ενώ 16 ήταν αμετάβλητες.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται σε ποσοστό 1,9% στις 9.629 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 2.79% στις 4.210 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 2,52% στις 6.294 μονάδες.

Ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 καταγράφει άνοδο 2,94% στις 8.065 μονάδες ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 50 σημειώνει άνοδο 2,93% στις 2835 μονάδες.

Η βελτίωση του κλίματος αποτυπώνεται στη στερλίνα που κερδίζει έδαφος έναντι του δολαρίου και διαπραγματεύεται πάνω από το 1,34. Σημειωτέον, ότι η στερλίνα είχε υποχωρήσει σε χαμηλό 31 ετών την επομένη του δημοψηφίσματος για συμμετοχή στην ΕΕ.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, οι συνεργάτες του Γερμανού υπουργού Οικονομικών κ. Σόϊμπλε επεξεργάζονται ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο για την ΕΕ που περιλαμβάνει αυστηρότερους δημοσιονομικούς κανόνες και μικρότερη Κομισιόν.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον δήλωσε την Τρίτη ότι το άρθρο 50 για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. θα ενεργοποιηθεί από τον διάδοχο του. Από την σκοπιά τους, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ ζήτησαν την ενεργοποίηση του άρθρου 50 από την πλευρά της Βρετανίας για αποχώρηση από την ΕΈ το ταχύτερο δυνατόν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος