ΤτΕ: Αμετάβλητη η ζήτηση για επιχειρηματικά, στεγαστικά δάνεια το 3ο τρίμηνο

Η ζήτηση για επιχειρηματικά, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια ήταν αμετάβλητη το 3ο τρίμηνο του 2016 σε σύγκριση με το προηγούμενο ενώ αμετάβλητα παρέμειναν τα κριτήρια χορήγησης δανείων σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) αναφέρει:

Δάνεια προς μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις

Το γ΄ τρίμηνο του 2016, τόσο τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) όσο και η ζήτηση για δάνεια από τις ΜΧΕ παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2016, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου.

Επιπλέον, οι τράπεζες πιστεύουν ότι τα κριτήρια και η ζήτηση θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του δ΄ τριμήνου του 2016.

Αμετάβλητοι παρέμειναν και οι όροι χορήγησης δανείων προς τις ΜΧΕ το γ΄ τρίμηνο του 2016.

H αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν πλήρως παρέμεινε επίσης σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Δάνεια προς νοικοκυριά

Το γ΄ τρίμηνο του 2016, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά, καθώς και η ζήτηση για στεγαστικά και για καταναλωτικά δάνεια, παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2016, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου.

Τα κριτήρια χορήγησης και η ζήτηση δανείων προς νοικοκυριά αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και κατά τη διάρκεια του δ΄ τριμήνου του 2016.

Σχεδόν αμετάβλητοι παρέμειναν και οι όροι χορήγησης δανείων το γ΄ τρίμηνο του 2016.

Η αναλογία των αιτήσεων για δάνεια προς νοικοκυριά που απορρίφθηκαν πλήρως αυξήθηκε ως ένα βαθμό σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος