Ειδικά μέτρα 80 εκατ. ευρώ υπέρ των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους

Πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης λαμβάνοντας υπόψη τις γεωγραφικές δυσχέρειες εξαιτίας του νησιωτικού χαρακτήρα, της μικρής έκτασης και της απόστασης από τις αγορές των νησιών, ενέκρινε την απόφαση της χρηματοδότησης ειδικών μέτρων στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους.

Η απόφαση αυτή συμβάλλει αποφασιστικά στο ειδικό καθεστώς εφοδιασμού και στη στήριξη των μοναδικών ποικιλιών προϊόντων της τοπικής γεωργικής παραγωγής.

Παρατίθεται λίστα με τα προϊόντα που ενισχύονται και το ύψος της ενίσχυσης που λαμβάνουν:

-Δαμάσκηνα Σκοπέλου 500 ευρώ/ εκτάριο

-Φασόλια και βρώσιμο λαθούρι 500 ευρώ/ εκτάριο

-Αμπελοοινικός τομέας 700 ευρώ/ εκτάριο

-Διατήρηση παραδοσιακής καλλιέργειας Μαστίχας Χίου 11,5 ευρώ/ κιλό καθαρής μαστίχας

-Γεώμηλα 600 ευρώ/ εκτάριο

-Τοματάκι Σαντορίνης 700 ευρώ/εκτάριο

-Αγκινάρα Τήνου 500 ευρώ/εκτάριο

-Εσπεριδοειδή 500 ευρώ/ εκτάριο

-Κριθάρι Λήμνου 50 ευρώ/ εκτάριο

-Διατήρηση παραδοσιακών ελαιώνων 145 ευρώ/ εκτάριο

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης υπέγραψε τις αποφάσεις για τη χορήγηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης για το έτος 2019 που αφορά τα πορτοκάλια χυμοποίησης και την κορινθιακή σταφίδα.

Το ύψος της ενίσχυσης καθορίζεται για τα μεν πορτοκάλια χυμοποίησης στα 555 ευρώ/ εκτάριο για τη δε κορινθιακή σταφίδα στα 453,80 ευρώ/ εκτάριο.

Σημειώνεται ότι το ποσό το οποίο διοχετεύεται στην αγροτική οικονομία από ειδικά μέτρα στήριξης και συνδεδεμένες ενισχύσεις ανέρχεται συνολικά σε 83.062.354 ευρώ.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος