Στην Αθήνα αναμένεται απόψε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόγιερ, για να εγκαινιάσει αύριο στις 2 μ.μ. τα νέα γραφεία του ελληνικού τμήματος. Εισροές 7 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία βλέπουν στελέχη του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Η ΕΤΕπ έχει υπογράψει συμφωνίες ύψους 1,27 δισ. ευρώ για ελληνικά πρότζεκτς μέχρι στιγμής και αναμένεται πως θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2017.

Ενα από τα έργα προς έγκριση από την ΕΤΕπ είναι η χρηματοδότηση της κατασκευής της νέας γραμμής του μετρό της Αθήνας από Άλσος Βεΐκου μέχρι το Γουδί, συνολικού προϋπολογισμού 1,4 δισ. ευρώ εκ των οποίων 1 δισ. ευρώ θα μπορούσε να προέλθει από την τράπεζα.

Σημειώνεται ότι η ΕΤΕπ υπέγραψε συμφωνίες ύψους 1,516 δισ. το 2016 ενώ το ποσό που εκταμιεύθηκε ανήλθε σε 1,42 δισ. ευρώ. Το 75% αφορούσε τη χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων, το 22% την καινοτομία και το 3% τα έργα υποδομής. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τράπεζας, η ΕΤΕπ έχει χρηματοδοτήσει έργα , δραστηριότητες ύψους 6,4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα την περίοδο 2012-2016.

Ο κ. Χόγιερ θα έχει συναντήσεις με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη πριν αναχωρήσει για την Κύπρο. Σημειώνεται πως το όνομα του κ. Χόγιερ έχει ακουσθεί για νέος υπουργός Οικονομικών στη Γερμανία αν αποχωρήσει ο κ.Σοιμπλε.

Μιλώντας χθες στο Λουξεμβούργο σε παρουσίαση των δραστηριοτήτων της ΕΤΕπ, ο κ. Χόγιερ ενθάρρυνε την ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, ανοίγοντας τον δρόμο για τις επενδύσεις.

Μοιράσου το άρθρο: