Η χρηματοδότηση ενεργειακών επενδύσεων στη συνάντηση Σκουρλέτη-ΕΤΕπ

Η χρηματοδότηση ενεργειακών επενδύσεων και ειδικότερα έργων εξοικονόμησης ενέργειας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Τρίτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, με αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), με επικεφαλής τον προϊστάμενο του τμήματος χρηματοδοτήσεων για Ελλάδα και Κύπρο Ιωάννη Καλτσά.

Ο υπουργός ενημερώθηκε για τις χρηματοδοτικές δραστηριότητες της Τράπεζας, η οποία στηρίζει τα σημαντικά έργα ανάπτυξης που υλοποιούν δημόσιες ενεργειακές επιχειρήσεις, καθώς και για τις νέες προτάσεις που εξετάζει έπειτα από συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με επιχειρήσεις του ενεργειακού τομέα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκφράστηκε από την ΕΤΕπ για τη διαμόρφωση χρηματοδοτικών εργαλείων, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα ενεργειακής αποδοτικότητας, σε συσχετισμό και με τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου από το υπουργείο.

Σύμφωνα με τον νόμο, δίνεται προτεραιότητα στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων του Δημοσίου με σχεδιασμό και συγκεκριμένο ποσοτικό προσδιορισμό.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε την μεγάλη σημασία που έχει η συνέχιση, αλλά και η μεγέθυνση των χρηματοδοτικών παρεμβάσεων της ΕΤΕπ στην Ελλάδα, με έμφαση στον ενεργειακό τομέα, ο οποίος μπορεί να υποστηρίξει ουσιαστικά την γενικότερη αναπτυξιακή προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αναφορικά με την προώθηση έργων ενεργειακής αποδοτικότητας στο Δημόσιο, το ΥΠΕΝ τονίζει ότι είναι σε θέση να συμβάλει σε συνεργασία και με τα άλλα υπουργεία, στη διαμόρφωση της καλύτερης προσέγγισης για την χρηματοδοτική υποστήριξη αυτής της σημαντικής προσπάθειας.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος