Την κατάργηση της έκπτωσης του 10% για τους συνεπείς πελάτες εξετάζει η ΔΕΗ ως ένα από τα μέτρα για τόνωση των εσόδων της.

750 εκτ. ευρώ ρευστότητα αναζητά η δεη το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ένα λοιπόν από τα μέτρα που εξετάζονται και το οποίο θα μπορούσε να αποφέρει στην επιχείρηση περί τα 180 εκατ. ετησίως είναι η κατάργηση και αν όχι η κατάργηση το ψαλίδισμα του 10% που δίνεται ως bonus στους καταναλωτές που εξοφλούν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Να θυμίσουμε ότι η έκπτωση αυτή έχει ήδη περικοπεί από το Απρίλιο από το 15% στο 10% από την απερχόμενη διοίκηση και πάλι σε μία προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδα.

Υπάρχει πάντως προβληματισμός. κι αυτό γιατί την ώρα που ένα από τα μέτρα στήριξης της ΔΕΗ είναι η διατήρηση του μεριδίου των πελατών στα επίπεδα που είναι σήμερα κοντά στο 75% φαντάζει πολύ πιθανό η κατάργηση της έκπτωσης να οδηγήσει σε απώλεια καταναλωτών ίσως και σε αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Παράλληλα εξετάζεται και η καθιέρωση στα τιμολόγια της ρήτρας CO2 ώστε να μεταφέρονται στους καταναλωτές οι όποιες επιπλέον επιβαρύνσεις από την άνοδο των δικαιωμάτων του CO2.

Ήδη να θυμίσουμε ότι δρομολογείται η αύξηση στην τιμή του ρεύματος, με παράλληλη μείωση της χρέωσης που υπάρχει στους λογαριασμούς για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και πλέον μένει να δούμε σε ποιο ποσοστό θα κυμανθεί η αύξηση αυτή, επιδίωξη είναι να κινηθεί κάτω από το 10%.

Το τι μέλλει γενέσθαι θα αποφασίσει η νέα διοίκηση της εταιρίας. Αύριο θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων προκειμένου να εγκρίνει και επίσημα τον διορισμό του νέου επικεφαλής Γιώργου Στάσση χωρίς να αποκλείεται κατά τη συνεδρίαση να αποσαφηνιστούν κάποια από τα μέτρα και χρονοδιαγράμματα.

Ρεπορτάζ: Χρύσα Παπασταύρου

Μοιράσου το άρθρο: