Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις του Brexit στην Eλλάδα σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, κρούουν ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, καθώς ερχονται ανακατατάξεις σε εξαγωγές, επιχειρήσεις και τουρισμό. Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων, σε ημερίδα του ελληνοβρετανικού επιμελητηρίου.

Όπως τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου από το βήμα του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, όλα θα εξαρτηθούν αν το διαζύγιο θα είναι συναινετικό ή μη, στέλνοντας μήνυμα για σύνεση και λογική, υπογραμμίζοντας ότι είναι αναγκαίο να «διασφαλιστεί η πρόσβαση των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στη Βρετανία».

Οι φορείς κάνουν λόγο για χτύπημα της αγοράς στις εξαγωγές, με επικείμενες ανατιμήσεις στα ελληνικά προϊόντα. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας οι εισαγωγές μας από τη Βρετανία αγγίζουν τα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η απόφαση για το Brexit θα είναι ζημιογόνα τόσο για τη Μεγάλη Βρετανία όσο και για τους υπόλοιπους 27 εταίρους της Ε.Ε» δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Άντζυ Μανουσέλη

Μοιράσου το άρθρο: