Παρατείνεται έως τις 17.30 σήμερα το απόγευμα η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος μέσω του TAXISnet. Η προθεσμία έληγε στις 15.00, αλλά η παράταση κρίθηκε αναγκαία απο την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων λόγω της υπερφόρτωσης που παρουσιάστηκε στο σύστημα. Σήμερα λήγει και η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης και δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος για όσους υπέβαλαν τις δηλώσεις τους μέσα στον Αύγουστο και έλαβαν χρεωστικό εκκαθαριστικό.

Όσοι πληρώσουν εφάπαξ τον επιπλέον φόρο εισοδήματος, λαμβάνουν έκπτωση 2%. Φέτος ο αριθμός των δόσεων για την καταβολή του φόρου εισοδήματος φθάνουν τις οκτώ συνολικά, με την τελευταία δόση να καταβάλλεται στο τέλος Φεβρουαρίου.

Τον Σεπτέμβριο ξεκινά και η πληρωμή του φετινού ΕΝΦΙΑ. Ο φόρος ακινήτων θα πρέπει να πληρωθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις έως και το τέλος Φεβρουαρίου. Οι φορολογούμενοι μπορούν να εξοφλήσουν τους φόρους με πιστωτική κάρτα, κάνοντας χρήση των προγραμμάτων άτοκων δόσεων των τραπεζών.

Προθεσμία έως τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να τακτοποιήσουν στους δήμους τα αδήλωτα τετραγωνικά και να απαλλαχθούν από πρόστιμα και τέλη για τα τελευταία πέντε χρόνια. Η παράταση ενός μήνα κρίθηκε αναγκαία καθώς υπήρχε πολύ αυξημένη κίνηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: