Πολύ καλή εντύπωση έχουν δημιουργήσει στη διεθνή επενδυτική κοινότητα οι πρώτες κινήσεις και οι εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτό επισήμανε η Μαρία Δεμερτζή, υποδιευθύντρια του έγκυρου ινστιτούτου Bruegel το οποίο εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Η κυρία Δεμερτζή, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, στην εκπομπή Καθαροί Λογαριασμοί, που παρουσιάζουν ο Γιώργος Χ. Παπαγεωργίου και ο Δημήτρης Κοντογιάννης επισήμανε ότι οι διεθνείς επενδυτές σε ένα χρόνο από σήμερα θα κοιτάξουν τι έχει κάνει η κυβέρνηση και θα την αξιολογήσουν ανάλογα.

Η υποδιευθύντρια του Bruegel εκτίμησε ότι είναι ορθή η πολιτική της κυβέρνησης να προτάξει ως στόχο την ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας και να μην σπεύδει να διεκδικήσει μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, παρόλο που το περιβάλλον που διαμορφώνεται στην Ευρώπη ευνοεί μια τέτοια εξέλιξη.

Η κυρία Δεμερτζή ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιδιώξει αύξηση των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων, δεδομένου ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν είναι ακόμα σε θέση να χρηματοδοτήσουν επαρκώς την αναπτυξιακή διαδικασία, ενώ από την άλλη πλευρά οι δημοσιονομικοί περιορισμοί δεν αφήνουν περιθώρια για δημόσιες αναπτυξιακές πολιτικές.

Παρουσιαστές-παραγωγοί: Γιώργος Χ. Παπαγεωργίου, Δημήτρης Κοντογιάννης

Μουσική επιμέλεια: Ηρώ Πανανίδου

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Εφη Γιαννιώτη

Ηχολήπτης: Χάρης Κουτουλογένης

Μοιράσου το άρθρο: