Οι πρωτογενείς δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού, συμπεριλαμβανομένης της επίπτωσης της μεταβολής των απλήρωτων υποχρεώσεων, για το εννεάμηνο του 2017, εμφανίζονται μειωμένες κατά 3,378 δισ. ευρώ ή 9,7% έναντι του στόχου 34,953 δισ. ευρώ σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού (πλην τόκων) εμφανίζονται μειωμένες κατά 1,614 εκ. ευρώ ή 5,1% του στόχου στα 31,447 δισ. ευρώ.

Το τελευταίο οφείλεται στις μειωμένες έναντι του στόχου επιχορηγήσεις των νοσοκομείων και των ΥΠΕ-ΠΕΔΥ, Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, επιδομάτων πολυτέκνων καθώς και των αποδιδόμενων πόρων και της συνεισφοράς του Ελληνικού Δημοσίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τονίζει.

Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) εμφανίζονται μειωμένες κατά 1,764 δισ. ευρώ ή 50,3% έναντι του στόχου 3,506 δισ. ευρώ.

Το ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι υπερβάσεις άνω του 10% του στόχου εκτέλεσης δαπανών, συμπεριλαμβανομένης της επίπτωσης της μεταβολής των απλήρωτων υποχρεώσεων, είναι ο φορέας «Μακεδονίας-Θράκης» του υπουργείου Εσωτερικών, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Μοιράσου το άρθρο: