φωτό Eurokinissi

Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΗ παρουσιάζεται το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, Γιώργο Στάσση.

Όπως προανήγγειλε πρόσφατα από το βήμα του επενδυτικού συνεδρίου της Capital Link στη Νέα Υόρκη αναμένεται  να αναφερθεί στην απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής που θα ολοκληρωθεί σταδιακά έως το 2028, προκειμένου η χώρα να καλύψει τους στόχους μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου αλλά και να μειωθεί το κόστος της ενέργειας δεδομένου ότι η παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη επιβαρύνεται με το κόστος των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «η ΔΕΗ έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο το οποίο εκτός από την απολιγνιτοποίηση έχει άλλους τρεις βασικούς άξονες: τη μετεξέλιξή της από ουραγό σε πρωταγωνιστή στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, την ψηφιοποίηση των δικτύων και την εμπορική πολιτική με επίκεντρο τον πελάτη».

Το πρωί, μέλη του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη, στο κέντρο της Αθήνας, με σύνθημα: ‘Όχι στο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων και στις απολύσεις».

Πηγή ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: