Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, κατηγορώντας την ότι επικοινωνεί ιδεολογικά, πολιτικά και προγραμματικά με τον κ. Σόϊμπλε, καθώς και ότι συμπαρατάσσεται με το ΔΝΤ σε εργασιακά και ασφαλιστικά. Εχθρό της επιχειρηματικότητας χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να υπερψηφίσει νέα πρόσθετα μέτρα.

skourletisΟ υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ότι το ΔΝΤ δεν ήρθε για να φύγει από την Ελλάδα, αλλά ούτε και από την Ευρώπη, ενώ κάλεσε τόσο τη ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ να κάνουν την αυτοκριτική τους καθώς, όπως είπε, τη δική τους χρεοκοπία χρεώνεται η χώρα.

Κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για ενίσχυση των μικροσυνταξιούχων και των νησιών του Αιγαίου ως ένα δείγμα της κοινωνικής ευαισθησίας της κυβέρνησης.

«Η κίνηση του πρωθυπουργού δεν ήταν προεκλογική, δεν είναι στους σχεδιασμούς μας οι εκλογές γιατί δεν αντέχει η κοινωνία. Η 13η σύνταξη αποτελεί διαφορετικό δείγμα γραφής της δικής μας κυβέρνησης από αυτούς που επιδιώκουν να γίνουν μόνιμο καθεστώς τα μνημόνια», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης προσθέτοντας ότι θα επαναληφθούν τέτοιες κινήσεις κάθε φορά που η κυβέρνηση θα επιτυγχάνει τους στόχους της.

Ταυτόχρονα μίλησε για αντίφαση της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως «αν θέλει η αξιωματική αντιπολίτευση να μετατρέψει τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδος σε υποκατάστημα, παράρτημα ή πρακτορείο του κ. Σόιμπλε», τον ρόλο αυτό της τον χαρίζει.

Ο κ. Σκουρλέτης άφησε αιχμές για συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την απόσυρση από τον διαγωνισμό για τη ΔΕΣΦΑ της αζέρικης εταιρείας SOCAR, καλώντας τη ΝΔ να δει ποια στελέχη της συνδέονται.

«Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο με την αποφασιστικότητα που χαρακτηρίζει την Αριστερά, δίνοντας μικρές και μεγάλες μάχες για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της ελληνική κοινωνίας», κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

dendiasΕχθρό της επιχειρηματικότητας χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να υπερψηφίσει νέα πρόσθετα μέτρα.

«Στρέφεστε κατά πάντων. Οποιοσδήποτε αναπνέει σε αυτή τη χώρα πρέπει να φορολογηθεί μέχρι θανάτου. Αυτή είναι η αντίληψη σας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο κ. Δένδιας την κατηγόρησε για προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού παρουσιάζοντας, όπως είπε, μια εικόνα αβύσσου της Ελλάδος προ του 2014 και μια λαοπρόβλητη κυβέρνηση που δίνει μάχες και όλα βαίνουν καλώς.

«Οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 40 εκατ. ευρώ, οι δύο από τις τέσσερεις συστημικές τράπεζες στερούνται μέχρι σήμερα διοικήσεις, το Δημόσιο έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές 7,2 δισ. ευρώ σε ιδιώτες από 3 δισ. που ήταν επί δικής μας διακυβέρνησης», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε:

«Ναι, είναι αληθές ότι ανέβηκε η ανάπτυξη κατά 1,8%, αλλά βασίζεται στη σύγκριση του ίδιου τριμήνου με τον προηγούμενο χρόνο που ήταν το χειρότερο στην οικονομική ιστορία του τόπου γιατί ήταν «τα κάπιταλ κοντρόλ»».

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και για το μεταναστευτικό καταλογίζοντας της τραγική διαχείριση.

«Ο υπουργός Mεταναστευτικής Πολιτικής όχι απλά δεν κάνει καλά τη δουλειά του, αλλά δεν έχει και την αίσθηση ότι δεν την κάνει καλά. Οι γείτονες μας δεν γνωρίζετε ότι έχουν υψώσει ανάστημα και διεκδικήσεις εναντίον της χώρας μας;», σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Δένδιας επέκρινε την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας στο Καστελόριζο με βουλευτές μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής, στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας ότι ενισχύει την ακροδεξιά.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: