Την Καβάλα και τη Θάσο επισκέπτονται στις 12 και 13 Φεβρουαρίου ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και κλιμάκιο στελεχών της Volkswagen, με σκοπό την εν εξελίξει μελέτη σκοπιμότητας που εκπονεί η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για σχέδιο που αφορά την ηλεκτροκίνηση σε νησιά.

Ο κ. Φραγκογιάννης και τα στελέχη της Volkswagen θα κάνουν επιτόπια αξιολόγηση των στοιχείων που συλλέγονται για την μελέτη αυτή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Υπάρχει ένα ενδιαφέρον από πλευράς τους, υπάρχει και ένα ενδιαφέρον από πλευράς μας να μετατρέψουμε τη χώρα μας σε έναν επενδυτικό προορισμό σε καινοτόμες και νέες τεχνολογίες και επομένως θα δούμε που οδηγήσει αυτή η συζήτηση την οποία έχουμε ξεκινήσει» είπε ο κ. Φραγκογιάννης διευκρινίζοντας ότι είναι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς για επένδυση και ότι δεν έχει ληφθεί καμία απολύτως απόφαση.

Ο κ. Φραγκογιάννης πρόσθεσε επίσης ότι δεν πρόκειται αποκλειστικά για τη Θάσο. «Την Θάσο την χρησιμοποιούμε σαν μια βάση πάνω στην οποία πρόκειται να στηρίξουμε την μελέτη την οποία κάνουμε. Μπορεί να είναι η Θάσος μπορεί να είναι κάποιο άλλο νησί, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κάνουμε οποιαδήποτε δήλωση. Όταν έχουμε κάτι παραγωγικό και ρεαλιστικό να πούμε θα το πούμε».

Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την αξιολόγηση των στοιχείων και την ολοκλήρωση της μελέτης.

Το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών για την Ελλάδα, όπως η Volkswagen, δείχνει ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας φέρουν αποτέλεσμα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: mfa.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: