Η έξοδος στις αγορές το συντομότερο δυνατόν είναι το επόμενο στοίχημα της κυβέρνησης, μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Η Αθήνα θέλει να εκμεταλλευθεί το ευνοϊκό κλίμα, που αποτυπώνεται στους θετικούς οικονομικούς δείκτες και την πτώση των δεκαετών ομολόγων, στο χαμηλότερο σημείο από την αρχή της κρίσης.

Σειρά επαφών σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο θα έχει σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, στην Αθήνα πολυμελής αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που είναι αρμόδια για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος.

Οι ευρωβουλευτές θα γίνουν δεκτοί από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, θα επισκεφθούν τη Βουλή των Ελλήνων και θα έχουν επαφές με κυβερνητικά στελέχη και εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.

Στην αποστολή θα συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, και οι ευρωβουλευτές Εύα Καϊλή και Γιώργος Κύρτσος.

Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής ο πρόεδρος της επιτροπής Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη 27 Ιουνίου στις 13.45 στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Πηγή ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: