Στην πλήρη κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης θα οδηγήσει η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών αλλά και η προωθούμενη ηλεκτρονική τήρηση των βιβλίων αλλά και έκδοσης των τιμολογίων.

Στο πλαίσιο αυτό για να «χτίσει» κάποιος το αφορολόγητο όριο των 8.636 ευρώ θα πρέπει να πληρώνει ηλεκτρονικά συναλλαγές ίσες τουλάχιστον με το 30% του εισοδήματός του. Αν δεν συγκεντρώσει τις δαπάνες που απαιτούνται, ο φορολογούμενος θα πληρώσει πρόστιμο του 22% για το ποσό που του λείπει. Ταυτόχρονα προωθούνται η ηλεκτρονική τιμολόγηση και η ηλεκτρονική τήρηση των βιβλίων.

«Έχουμε ένα σχέδιο 11 σημείων για την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Θα το δείτε να ξεδιπλώνεται και μέσα στο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που θα έρθει σε λίγο στη Βουλή. Έχουμε ήδη προχωρήσει στη διαδικασία για τα δύο από αυτά, που είναι η ηλεκτρονική τιμολόγηση και τα ηλεκτρονικά βιβλία. Και είναι τα δύο πιο σημαντικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε να έρθει στην επιφάνεια φορολογητέα ύλη που μέχρι σήμερα αποκρύπτονταν» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και πρόσθεσε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι η κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος».

Πηγή:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Θανάσης Τσίρος

Μοιράσου το άρθρο: