Η Ελλάδα θα είναι η ευχάριστη έκπληξη της Ευρωζώνης, δήλωσε στην ΕΡΤ ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρήστος Δήμας.
Γίνεται, τόνισε, μεγάλη προσπάθεια να απορροφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κονδύλια από το ΕΣΠΑ Ο Κ. Δήμας αναφέρθηκε στην δυνατότητα της χώρας πλέον να δανείζεται με χαμηλά επιτόκια και ταυτόχρονα επισήμανε τον «μεταρρυθμιστικό οίστρο» σε όλα τα υπουργεία με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η διαδικασία της ανάπτυξης συνολικά.
Ο κ. Δήμας σημείωσε ότι η αποκλιμάκωση των επιτοκίων στα ομόλογα, ειδικά του δεκαετούς, είναι σημαντική και για τις τράπεζες καθώς είναι κομβικό για την οικονομία να υπάρχει ένα υγιέστερο τραπεζικό σύστημα που θα μπορεί να δανείζεται με χαμηλότερο κόστος. Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση ενναλακτικών μορφών ρευστότητας όπως είναι τα προγράμματα του ΕΣΠΑ στο οποία η χώρας κατείχε την 22η θέση στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων και σήμερα γίνεται μεγάλη προσπάθεια στου υπουργείο Ανάπτυξης να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε να απορροφήσουμε ακόμη περισσότερους πόρους

Μοιράσου το άρθρο: