Συνεργασία Ελλάδας – Ν. Κορέας στον τομέα της κυκλικής οικονομίας

Την αισιοδοξία του για τις προοπτικές ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ν. Κορέας στον τομέα της κυκλικής οικονομίας εξέφρασε ο  αναπληρωτής ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, συνοψίζοντας τα συμπεράσματα του Ελληνοκορεατικού Φόρουμ Συνεργασίας 2017, με θέμα «ICT & Smart Government and Eco-Friendly Smart City», παρουσία του πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα, Ahn Youngjip και εκπροσώπων του τραπεζικού τομέα, της επιχειρηματικής και επιστημονικής κοινότητας.

Χαρακτήρισε δε “ισχυρές τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ν. Κορέας, για την εξεύρεση λύσεων για το επιχειρείν και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας”.

Ο κ. Φάμελλος έκανε λόγο για την ανάγκη αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ενώ ειδικότερα ανέλυσε την ελληνική πραγματικότητα στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων, κάνοντας λόγο για τη μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο διαχείρισης. “Η κυβέρνηση πιστεύει σε έναν νέο τρόπο διαχείρισης αποβλήτων, για το καλό της κοινωνίας και του περιβάλλοντος” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, στόχος είναι να διπλασιαστούν τα ποσοστά της ανακύκλωσης, ενώ στις ευρωπαϊκές προτεραιότητες είναι η ανάκτηση και η επαναχρησιμοποίηση. Τόνισε επίσης την ανάγκη ενεργειακής αξιοποίησης υπολειμμάτων και τη βιώσιμη αξιοποίηση των πόρων στην ΤΑ, ενώ σημαντικές προοπτικές ανέδειξε και για τον τομέα των βιομηχανικών αποβλήτων.

Υπενθύμισε μάλιστα, το 1,5 δισεκατομμύριο ευρωπαϊκών κονδυλίων που είναι διαθέσιμα για τους εν λόγω τομείς, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση για άμεση διάθεση 150 εκατομμυρίων στην Περιφέρεια Αττικής, για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας.΄

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος