Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών είναι μία δύσκολη υπόθεση με δεδομένο ότι οι νέες πράξεις αγοραπωλησίας είναι πολύ περιορισμένες και ως εκ τούτου αναμένεται να υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στην εκτίμηση που θα δώσουν οι επίσημοι εκτιμητές, που καλούνται να υπολογίσουν τις νέες τιμές ζώνης επισημαίνει ο κ. Θέμης Μπάκας,  Διευθύνων Σύμβουλος του κτηματομεσιτικού δικτύου E-Real Estates.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στην εκπομπή «Αναμενόμενα και Μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη, ο κ. Μπάκας διευκρινίζει ότι μπορεί η διαδικασία αυτή να επιφέρει αύξηση φόρων σε λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές, ωστόσο θα βάλει μία τάξη στην αγορά καθώς η νέα αντικειμενική αξία θα προσδώσει την πραγματική αξία του ακινήτου, που θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη ώστε να γνωρίζει ο ιδιοκτήτης τι αξία έχει το περιουσιακό του στοιχείο και εν τέλει ποια είναι η αξία του οικογενειακού του χαρτοφυλακίου.

Εφόσον ευοδώσει αυτή προσπάθεια θα είναι η αξία με την οποία οι ιδιοκτήτες και οι επιχειρηματίες θα κάνουν τις συναλλαγές τους σε ξεκάθαρο τοπίο. Θα πρέπει σύμφωνα με τον κ. Μπάκα να υπάρχει δυνατότητα ενστάσεων από τον ιδιοκτήτη, στην οποία θα πρέπει να εξετάζονται και ad hoc παράγοντες και συνθήκες που θα προσμετρούν στην διαμόρφωση της νέας αντικειμενικής αξίας.

Πηγή: Πρώτο Πρόγαμμα

Μοιράσου το άρθρο: