Στο μικροσκόπιο των θεσμών και επίσημα οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές. Η ελληνική πλευρά έθεσε στο κουαρτέτο τα επιχειρήματά της για τη ΜΗ εφαρμογή του προνομοθετημένου μέτρου για τη μείωση των συντάξεων.

«Ευχάριστη έκπληξη» χαρακτήριζαν κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το γεγονός ότι κανένας από την πλευρά των θεσμών και κυρίως το ΔΝΤ, δεν επέμεινε πως το μέτρο της μείωσης των συντάξεων είναι διαρθρωτικό.

Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης υποστήριξαν ότι ο δημοσιονομικός χώρος του 2019 θα είναι μεγαλύτερος από τα 700 εκατ. ευρώ που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, γεγονός το οποίο μπορεί να συνεπάγεται τη διατήρηση της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς» για τους συνταξιούχους.

Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018 στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθούν τα εργασιακά – κατώτατος μισθός, αδήλωτη εργασία – τα χρηματοοικονομικά, τα «κόκκινα» δάνεια, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και οι μεταρρυθμίσεις, οι αποκρατικοποιήσεις και η ενέργεια.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μοιράσου το άρθρο: