Μήνυμα προς την ΕΕ ότι είναι η σειρά της να εκπονήσει μια αξιόπιστη στρατηγική για τον τρόπο με τον οποίο το ελληνικό χρέος θα γίνει βιώσιμο έστειλε από την Ουάσινγκτον ο Πολ Τόμσεν.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέλει να δει άμεσα από τους Ευρωπαίους μια αξιόπιστη στρατηγική για τον τρόπο με τον οποίο το χρέος θα γίνει βιώσιμο και οι συζητήσεις επ’ αυτού βρίσκονται σε εξέλιξη, δήλωσε ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ καλοσωρίζοντας την προκαταρκτική συμφωνία στην οποία κατέληξαν μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, κυβέρνηση και δανειστές.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Λ. Αργύρη, ο κ. Τόμσεν σημείωσε πως η τεχνική συμφωνία θα οδηγήσει στην επίτευξη ενός προγράμματος που θα επιτρέψει μια δημοσιονομική πολιτική περισσότερο φιλική προς την ανάπτυξη.

Το πακέτο που συμφωνήθηκε, όπως είπε διευρύνει τη φορολογική βάση και θα μειώσει τα φορολογικά βάρη, ενώ την ίδια στιγμή θα εξισορροπήσει την ασφαλιστική δαπάνη, κατευθύνοντας πόρους στην στήριξη των ασθενέστερων. Ο κ. Τόμσεν είπε ότι «όλα αυτά αποσκοπούν στη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου».

Όλα αυτά όμως, όπως είπε, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια αξιόπιστη στρατηγική που θα περιγράφει το πώς θα επιτευχθεί η βιωσιμότητα του χρέους προκειμένου να εισαχθεί προς έγκριση από το ΔΝΤ.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: