Με αντικείμενο το θέμα της αγοράς ενέργειας ξανααρχίζουν την Τρίτη στις 5 το απόγευμα οι συναντήσεις της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Αμέσως μετά και συγκεκριμένα στις 7 έχει προγραμματιστεί συνάντηση για την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων).

Σημειώνεται ότι κοινοτικές πηγές εμφανίζονται αισιόδοξες ότι αυτός ο γύρος των διαπραγματεύσεων θα τελειώσει με την επίτευξη της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement), επισημαίνοντας πως στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις έως το τέλος της εβδομάδας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη σύνταξη του σχετικού πολυνομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί έως τις 14- 15 Μαΐου, προκειμένου, στο Eurogroup στις 22 Μαΐου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία τουλάχιστον με το ευρωπαϊκό σκέλος των θεσμών, καθώς αναμένεται να αποσαφηνιστεί η στάση του ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στο στόχο της επίτευξης συνολικής συμφωνίας με τους Θεσμούς , ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ύστερα από σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Τόνισε ακόμη ότι οι τράπεζες πρέπει να γίνουν μέρος της λύσης του προβλήματος της χώρας, ανακτώντας το ταχύτερο δυνατό τη δυνατότητά τους να χρηματοδοτούν την οικονομία.

Την ίδια ώρα, η ευρωπαϊκή στατιστική αρχή επιβεβαίωσε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 έφτασε το 3,9% του ΑΕΠ. Την πεποίθηση των ευρωπαϊκών θεσμών ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος φέτος αλλά και το 2018, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Πρόκειται για θετική εξέλιξη, ανέφερε μιλώντας στον Real Fm ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν θα ενεργοποιηθεί ο “κόφτης” και οτι μέχρι τέλους του Προγράμματος δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα.

Πηγή:ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση: Σχοινάς: H Ελλάδα μπορεί να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους το 2017-18 (video)

Μοιράσου το άρθρο: