Η Bayer έλαβε την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά της Monsanto αφού υποσχέθηκε να πουλήσει σημαντικά τμήματα της επιχείρησης στην ανταγωνίστρια BASF σύμφωνα με τους Financial Times (FT).

Η Bayer υποσχέθηκε να πουλήσει ορισμένες μονάδες παρασιτοκτόνων και σπόρων της στην BASF προκειμένου να καθησυχάσει την επιτροπή για το ενδεχόμενο η συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία να μειώσει τον ανταγωνισμό στην ΕΕ και να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές, χαμηλότερη ποιότητα, περιορισμό των επιλογών και λιγότερη καινοτομία στα προϊόντα, τονίζει.

Η επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ δήλωσε: «Εγκρίναμε το σχέδιο της Bayer για εξαγορά της Monsanto, διότι οι παραχωρήσεις των δύο πλευρών, αξίας άνω των 6 δισ. ευρώ, ανταποκρίνονται πλήρως στις ανησυχίες μας για τον ανταγωνισμό. Η απόφασή μας διασφαλίζει πως θα υπάρξει αποτελεσματικός ανταγωνισμός και καινοτομία στους σπόρους, στα παρασιτοκτόνα και στις αγορές ψηφιακής γεωργίας μετά τη συγχώνευση».

Η BASF συμφώνησε να αγοράσει τις μονάδες της Bayer αντί 5.9 δισ. ευρώ τον περασμένο Οκτώβριο και πρόσφατα συμφώνησε να αγοράσει τις μονάδες σπόρων για φυτά της ανταγωνίστριάς της αντι περίπου 1,5 δισ. ευρώ σύμφωνα με τους FT.

H συμφωνία για την εξαγορά της Monsanto από την Bayer αντί 66 δισ. δολαρίων τον Σεπτέμβριο του 2016 ήταν η τρίτη από μια σειρά μεγάλων συγχωνεύσεων στον κλάδο των αγροχημικών.

Μοιράσου το άρθρο: