Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας σε B2, διατηρώντας αρνητική προοπτική για την τουρκική οικονομία, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s. Η μείωση της αξιολόγησης του χρέους της Τουρκίας σημειώθηκε κατά μια βαθμίδα από Β1 σε Β2.

Οι Υπηρεσίες Επενδυτών της Moody’s σε ανακοίνωσή τους που εκδόθηκε αργά την Παρασκευή επικαλέστηκαν ως λόγους για την υποβάθμιση σε B2 από B1 μια πιθανή κρίση στο ισοζύγιο πληρωμών, θεσμικά προβλήματα και διάβρωση των δημοσιονομικών αποθεμάτων.

Η ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης αποδίδει επίσης την υποβάθμιση αυτή στα «υψηλά επίπεδα γεωπολιτικού κινδύνου», συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας σήμερα, Σάββατο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η οικονομία της χώρας του είναι στο απόγειό της.

«Ό, τι κι αν κάνετε, οι αξιολογήσεις σας δεν μετρούν διόλου», δήλωσε ο Ερντογάν αναφερόμενος στους οίκους αξιολόγησης, μεταδίδει το Associated Press.

Πηγές: AΠE-MΠE, AP

Μοιράσου το άρθρο: