Ένα σχέδιο για την εξαγορά  καταπατημένων ακινήτων του δημοσίου  επεξεργάζεται ομάδα εργασίας στο υπουργείο Οικονομικών

Η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας  Πέτη Πέρκα   μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «απευθείας»  για το σχέδιο της ομάδας εργασίας  ώστε να προωθηθούν ρυθμίσεις που θα λύσουν προβλήματα που δημιουργήθηκαν από  καταπατήσεις κυρίως ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου, την οποία το ίδιο, δεν μπόρεσε να  διαφυλάξει και ποτέ δεν αξιοποίησε.

Οι καταπατήσεις αφορούν αγροτική γη αλλά και  αστικές περιοχές όπου έχουμε και κτίσματα . Κριτήρια θα είναι μεταξύ άλλων, ο  χρόνος καταπάτησης, η αντικειμενική αξία των καταπατημένων καθώς επίσης, κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια.  Το πρόβλημα που σοβεί πολλές δεκαετίες έχει εντοπιστεί σε όλη την επικράτεια. Υπάρχουν περίπου 28.000 αιτήσεις  που παραμένουν σε εκκρεμότητα και αφορούν και την Αττική. Πολλά από αυτά τα προβλήματα  ήρθαν στην επιφάνεια λόγω κτηματολογίου.

Η κα Πέρκα τόνισε ότι  οι ρυθμίσεις  θα έχουν ως κύριο μέλημα να μην ενθαρρύνονται νέοι καταπατητές και πάντα με δικλίδες ασφαλείας για να προστατευτεί η περιουσία του Δημοσίου. Η κ.Πέρκα  εκτίμησε ότι  σε σύντομο χρονικό διάστημα  η ομάδα εργασίας θα έχει έτοιμες της προτάσεις της καθώς υπάρχει έτοιμο υλικό από προηγούμενα νομοσχέδια που είχαν επεξεργαστεί προηγούμενες κυβερνήσεις.

Μοιράσου το άρθρο: