Aπάντηση στην κριτική που του άσκησε για το νοσοκομείο της Σαντορίνης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αλλά και η ΝΔ, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «φιέστα φτηνής προπαγάνδας» και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) την κατηγόρησε για «απόλυτο χάος».

«Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις της Ν.Δ. και της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας (ΓΝΘ), εύλογα προκύπτει το ερώτημα αν οι ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ συντάσσονται στα γραφεία της Ν.Δ. ή το αντίστροφο. Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται στους εκπροσώπους του παλαιού κοινωνικού συμβολαίου, ότι οι πολιτικές που ακολούθησαν τα προηγούμενα χρόνια είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το ″φάγανε, φάγανε, φάγανε″», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Παύλος Πολάκης.

Προσθέτει ότι «αν θέλει λοιπόν η αξιωματική αντιπολίτευση να ψάξει για ″Μαυρογυαλούρους″, των οποίων οι συνεργάτες και σύμβουλοι ″φάγανε, φάγανε, φάγανε″, ας ψάξει στους κόλπους της, όπου σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, έχει πολλές πιθανότητες να ανακαλύψει αρκετούς».

Σχολιάζοντας το περιστατικό της επιτόκου, που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Κρήτης, όπου και έφερε στον κόσμο το παιδί της με ασφάλεια, «η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, πλήρως ενημερωμένη για το συμβάν, δηλώνει την αμέριστη στήριξή της στους γιατρούς, οι οποίοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης αποφάσισαν με γνώμονα το ιατρικό ιστορικό της επιτόκου, τη διαδικασία, η οποία αποδεδειγμένα παρείχε τη μέγιστη ασφάλεια για τη μητέρα και το νεογέννητο».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρει επίσης τα εξής: «Στα ψεύδη περί μεταφοράς άλλων 5 εγκύων γυναικών σε άλλα νοσοκομεία, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας απαντά με την πλήρη αλήθεια, σχετικά με το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας. Το οίκημα λοιπόν που στεγάζει σήμερα το νοσοκομείο, είχε αποπερατωθεί από το 2010 και παρέμενε κενό, ξεχασμένο από την πολιτεία. Όταν το 2014 η πολιτεία αποφάσισε να ασχοληθεί με το νοσοκομείο, έδωσε εντολή στο διοικητικό συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας Α.Ε. (ΑΕΜΥ Α.Ε.), να αποφασίσει την προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού για την παραχώρηση του νοσοκομείου, προφανώς σε ιδιώτες. Η σχετική απόφαση ελήφθη από το Δ.Σ. της ΑΕΜΥ Α.Ε. το Σεπτέμβριο του 2014. Για κακή τύχη των διαπλεκομένων συμφερόντων, την διαδικασία ″πρόλαβαν″ οι εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο δημόσιος χαρακτήρας του νοσοκομείου ήταν εξαρχής αδιαπραγμάτευτος, οπότε το νέο Δ.Σ. της ΑΕΜΥ Α.Ε., ακύρωσε την ειλημμένη απόφαση και με βάση την πολιτική βούληση της κυβέρνησης, αλλά και σκληρή δουλειά, ετοίμασε προς λειτουργία το νέο Δημόσιο ΓΝΘ, το οποίο εγκαινίασε την Παρασκευή 15 Ιουλίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία επίσημη επίσκεψη πρωθυπουργού της Ελλάδας πριν από αυτή του Αλέξη Τσίπρα, στη Σαντορίνη, πραγματοποιήθηκε πριν από 60 χρόνια».

Το ΓΝΘ λειτουργεί κανονικά από τις 18 Ιουλίου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, «παρέχοντας υπηρεσίες υγείας τόσο στους κατοίκους του νησιού, όσο και στον τουριστικό πληθυσμό. Οι αντικειμενικές δυσκολίες που εμφανίζονται στο ξεκίνημα οποιουδήποτε εγχειρήματος αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με τη συνεργασία του υπουργείου Υγείας, της Διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, της διοίκησης της ΑΕΜΥ Α.Ε. και της διοίκησης του Νοσοκομείου. Αδιάψευστος μάρτυρας τα επίσημα στοιχεία για τις τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας του ΓΝΘ, που φαίνονται παρακάτω:

● Αριθμός επισκεπτών στα Εξωτερικά Ιατρεία 343.

● Γενικό Ιατρείο 103.

● Γυναικολογικό 28.

● Καρδιολογικό 22.

● Ορθοπεδικό 38.

● Παθολογικό 51.

● Παιδιατρικό 31.

● Οφθαλμιατρικό 2.

● Χειρουργικό 15.

● Ακτινολογικό/Υπερήχων 25.

● Μικροβιολογικό 43.

● Αριθμός επισκεπτών στα Επείγοντα Περιστατικά 259.

Το ΓΝΘ λοιπόν, παρ’ όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες, εξυπηρέτησε τις 3 πρώτες ημέρες λειτουργίας του 602 πολίτες.

«Οι αριθμοί, τους οποίους ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συχνά επικαλείται, αφήνουν για άλλη μια φορά έκθετη τη Ν.Δ., η οποία προσπαθεί να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη από μεμονωμένα ιατρικά περιστατικά, ξεχνώντας ότι επί διακυβέρνησής της το Δημόσιο Σύστημα Υγείας υποβαθμιζόταν συστηματικά και σχεδιασμένα, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Σχετική είδηση: ΠΟΕΔΗΝ: Κριτική στην κυβέρνηση για ελλείψεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης

Μοιράσου το άρθρο: