Την αντίθεσή της στην πώληση του ΑΔΜΗΕ, εξέφρασε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ.

Η ομοσπονδία κατέθεσε σχετικό υπόμνημα (αίτηση ακύρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη μεταβίβαση του 24% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή).

Τρείς είναι οι εταιρείες που συνεχίζουν στη διαγωνιστική διαδικασία για την απόκτηση του 24% του μετοχικού κεφαλαίου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε.: «Η αξιολόγηση της πρώτης φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την απόκτηση του 24% του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ έχει ολοκληρωθεί. Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, σε συμμόρφωση με το Νόμο 4389/2016, ως ισχύει, και σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 11ης Ιουλίου 2016, ενέκρινε την αξιολόγηση των συμμετεχόντων στην πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Σύμφωνα με την αξιολόγηση αυτή, Επιλέξιμοι Συμμετέχοντες στην δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, οι οποίοι και θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές, είναι οι:

– RTE International εκ μέρους της RTE Reseau de Transport d’ Electricite S.A.

– State Grid International Development Limited, Hong Kong

– TERNA – Rete Elettrica Nazionale S.p.A. σε σύμπραξη με F2i SGR S.p.A. Η HSBC Bank plc, η Citigroup Global Markets Ltd. και η NBG Securities ενεργούν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, ενώ η Rokas ως νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ στη διαγωνιστική διαδικασία για τον ΑΔΜΗΕ».

Πηγές: ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ , AΠΕ/ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: