Στις 4 Αυγούστου ανοίγει τις πύλες της για το κοινό η πρωτοποριακή εικαστική έκθεση «13,700,000 km3», που θα φιλοξενηθεί στο Art Space Pythagorion στη Σάμο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Η φετινή έκθεση ασχολείται με τη Μεσόγειο – ο τίτλος αναφέρεται εξάλλου στον όγκο των υδάτων της – ένα θέμα εξαιρετικά επίκαιρο στις μέρες μας. Προσεγγίζει το σημαντικό ζήτημα της μετανάστευσης και της προσφυγικής κρίσης στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, τις επιπτώσεις του τουρισμού, τα υπό εξαφάνιση θαλάσσια είδη, τη ρύπανση από τα πλαστικά και τη βαριά βιομηχανία, τις γεωπολιτικές πραγματικότητες και τη διατήρηση της ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή, μέχρι και την καταστροφή των καϊκιών στην χώρα μας – ένα μείζον πολιτισμικό ζήτημα.

Στην έκθεση, την οποία επιμελείται η Κατερίνα Γρέγου, συμμετέχουν -μεταξύ άλλων- με έργα τους οι: Depression Era, Μάνος Φλέσσας & Ιωάννα Τσάκαλου, Mark Dion, Maarten Vanden Eynde, Minna Rainio & Mark Roberts κ.ά.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα δημόσιων δράσεων -σεμινάρια, ειδικές προβολές, ημερίδες κ.ά.– καθώς και να συμμετάσχουν σ’ ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επιμελήθηκε η εικαστικός Κατερίνα Ζαχαροπούλου.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται από το Ίδρυμα Schwartz, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που στηρίζει εδώ και 10 χρόνια πολιτιστικά δρώμενα στη Σάμο.

Η είσοδος για το κοινό στην έκθεση, καθώς και η παρακολούθηση των παράλληλων δράσεων και του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα www.schwarzfoundation.com και στη διεύθυνση  http://bit.ly/30OuKrE

Μοιράσου το άρθρο: