Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων επιστρέφει για 15η χρονιά και φέτος τον Αύγουστο στο Θέατρο Απόλλων, στην Ερμούπολη της Σύρου.

Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν από τις 10 έως και τις 17 Αυγούστου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννου Μαργαζιώτη, έργα Μπαρόκ, μουσικής δωματίου και άριες από την Όπερα.

Το Φεστιβάλ συγκεντρώνει παγκοσμίου φήμης σολίστες και σύνολα, δίνοντας βήμα στην προβολή της μουσικής δωματίου, παρουσιάζοντας σεμινάρια  και συναυλίες σε ένα ευρύ κοινό από όλο τον κόσμο, με στόχο την προώθηση της τέχνης της κλασικής μουσικής.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η διοργάνωση θα φιλοξενήσει πολυάριθμους αναγνωρισμένους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, όπως οι Simone Leitao, Σοφία Ταμβακοπούλου, Olga Lazurenko, Μαριλένα Στριφτομπόλα, Άρτεμις Μπόγρη, Μιράντα Μακρυνιώτη, Νίκος Σπανάτης, Νίκος Κοτενίδης, Lars Bjørnkjær, Απόλλων Γραμματικόπουλος, Olgu Kızılay, Anneleen Van de Broeck, Παναγιώτης Τζιώτης, Πάρις Αναστασιάδης, Larisa Vylegzhanina, Enkela Kokolani, Renato Rippo, Aare Tammesalu, Ισίδωρος Σιδέρης, Χρίστος Κομισσόπουλος, Μιχάλης Παπαπέτρου, Bihter Yeliz – Kizilay, Νίκος Χαλιάσας κ.α.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων), με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, του «Σύρος Πολιτισμός», της Τράπεζας της Ελλάδος, του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη και σε συμπαραγωγή με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.

Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ και για κράτηση εισιτηρίων  διατίθενται στην ιστοσελίδα www.festivalcyclades.com

Μοιράσου το άρθρο: