2ο Παγκόσμιο Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέους

Ο Ελληνικός Πολιτιστικός και Εκπαιδευτικός Όμιλος για την UNESCO διοργανώνει το Παγκόσμιο Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέους από τις 10 έως και τις 14 Απριλίου.



Παρακολουθήστε την Τελετή Έναρξης:

Η Τελετή Έναρξης του Συμποσίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 10 Απριλίου 2019 στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών στις 20:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το www.ertnews.gr

Την επόμενη ημέρα οι συμμετέχοντες θα αναχωρήσουν για την Αρχαία Ολυμπία, όπου και θα παραμείνουν έως το πέρας των εργασιών.

Στόχος του Συμποσίου είναι η διάδοση της Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς μέσα από παρουσιάσεις, ξεναγήσεις και δράσεις, η ανάπτυξη διαλόγου με θέμα τον Πολιτιστικό Πλουραλισμό, όπως αυτός θα παρουσιαστεί μέσα από παρουσιάσεις, ψηφιακές εκθέσεις και workshops και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που άπτονται του Πολιτισμού, της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και της αποδοχής της δαφορετικότητας.

Πριν από τη λήξη του Συμποσίου οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν Ψήφισμα για τη διατήρηση της Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς, το οποίο θα διαβιβαστεί στην UNESCO στις 21 Μαΐου, την Παγκόσμια Ημέρα για την Πολιτιστική Ποικιλομορφία για το Διάλογο και την Ανάπτυξη (World Day for Cultural Diversity for Dialogue and Development).

Η διοργάνωση ακολουθεί τα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων. Για τον λόγο αυτό, η κάθε αποστολή συνοδεύεται από Εθελοντές κατά τη διάρκεια του Συμποσίου. Οι εθελοντές είναι μέλη του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων και έχουν ως αποστολή τη διευκόλυνση των αποστολών των χωρών σε όλες τις δραστηριότητες του Συμποσίου.

Το Συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Υποστηρίζεται επισήμως από το Περιφερειακό Κέντρο Ενημέρωσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων.

Την Τελετή Έναρξης θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού και Εκπαιδευτικού Ομίλου για την UNESCO και Επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής Βασίλης Παπαλυμπέρης, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO Αικατερίνη Τζιτζικώστα, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Περιφερειακού Κέντρου Ενημέρωσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Δημήτρης Φατούρος, ο Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος και η συντονίστρια της Εθνικής Επιτροπής για τη συνεργασία με την UNESCO στην Κόστα Ρίκα Diana Borras – Porras.

Στην τελετή θα παρουσιαστούν από τους μαθητές των ελληνικών σχολείων μουσικοχορευτικό δρώμενο αφιερωμένο στα Γλυπτά του Παρθενώνα με τίτλο «Η έκτη Καρυάτιδα», μουσικό αφιέρωμα στα παιδιά που βιώνουν τον πόλεμο στη Συρία, παρουσίαση της Ελλάδος μέσω μικρού αφιερώματος στη Μελίνα Μερκούρη, αφιέρωμα στην Κόστα Ρίκα – τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση, μουσικό αφιέρωμα στην Φιλία των Λαών, καθώς και ελληνικοί παραδοσιακοί  χοροί.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας της ΕΡΤ Παναγιώτης Τσολιάς.

Στο 1ο Συμπόσιο, που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2018 στην Αρχαία Ολυμπία πήραν μέρος 183 μαθητές και καθηγητές από 12 χώρες (Ανδόρα, Βουλγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ομάν, Νορβηγία, Πολωνία, Κίνα, Σλοβενία, Δανία και Κόστα Ρίκα) ενώ στο φετινό Συμπόσιο παίρνουν μέρος 180 καθηγητές και μαθητές από 13 χώρες (Ανδόρα, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Δανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ομάν, Κίνα, Κόστα Ρίκα, Μάλτα, Ρωσία, Σλοβενία, Τουρκία).

Όλες οι πληροφορίες για το Συμπόσιο είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα www.olympiayouthsymposium.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος