Επίσημη έναρξη, σήμερα, για το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, αφού ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι προφεστιβαλικές δραστηριότητες σε διάφορα σημεία του νησιού!

Από τις 9 έως και τις 13 Αυγούστου, το Φεστιβάλ ταξίδεψε σε ξεχωριστά μέρη της Λέσβου. Η κλασική μουσική συνάντησε στα Χύδηρα την οινογνωσία, στον κόλπο της Γέρας τα ιαματικά λουτρά, στο Σίγρι το απολιθωμένο δάσος και στο Ιερό του Μέσσου το κοινό των Λεσβιακών πόλεων κατά την αρχαιότητα. Οι κάτοικοι του νησιού μαγεύτηκαν από τις μελωδίες αλλά και οι επισκέπτες του νησιού από τις τοποθεσίες!

Χύδηρα Photo: Θωμάς Καρανίκας

Το ταξίδι στον κόσμο της κλασικής μουσικής συνεχίζεται από σήμερα και μέχρι τις 19 Αυγούστου στο Κάστρο του Μολύβου που ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί 21 μουσικούς, περιζήτητους δεξιοτέχνες που έχουν φτάσει στη Λέσβο από διάφορα μέρη του κόσμου. Για 4 ημέρες οι διακεκριμένοι ερμηνευτές θα δημιουργήσουν μοναδικά μουσικά σύνολα με στόχο να εξερευνήσουν την ιαματική δύναμη της μουσικής και να προσεγγίσουν την έννοια της “Κάθαρσης”, που αποτελεί τη φετινή θεματική του Φεστιβάλ.

Ήδη επισκέπτες και δημοσιογράφοι έχουν φτάσει από το εξωτερικό ειδικά για να παρακολουθήσουν το φετινό πρόγραμμα συναυλιών.

Ιερό Μέσσου Photo:Eleonora Pouwels

Στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου  εκφράζει τις ευχαριστίες του στο Οινοποιείο Μεθυμναίος, στα Θέρμα Spa, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου για την άριστη συνεργασία, φιλοξενία και διάθεση για δημιουργία. Επίσης την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τη σημαντική υποστήριξή της.

Θέρμα Κόλπου Γέρας Photo: Θωμάς Καρανίκας

Μοιράσου το άρθρο: