Εν όψει των ευρωεκλογών, ομάδα Γάλλων κινηματογραφιστών παρουσίασε μια επιστολή που υπογράφηκε από 500 ευρωπαίους σκηνοθέτες και που παρακινεί τους ψηφοφόρους να πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή 26 Μαΐου.

Η σκηνοθέτης της ταινίας Portrait of a Lady on Fire, Σελίν Σκιάμμα, η οποία είναι και εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής εκλογικής εκστρατείας της Εταιρίας των Γάλλων Σκηνοθετών (SRF) δήλωσε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε κίνδυνο. Με την πρόβλεψη του ποσοστού αποχής να είναι περίπου στο 60%, η σκηνοθέτης είπε ότι αυτοί που είναι δυσαρεστημένοι με την ΕΕ, θα πρέπει να ψηφίσουν για μια καλύτερη Ευρώπη, κι όχι να απορρίψουν το ευρωπαϊκό ιδεώδες.

«Η χειρονομία μας πηγάζει από το γεγονός ότι είμαστε σε κρίσιμη φάση. Είμαστε συχνά απογοητευμένοι από τα ευρωπαϊκά σχέδια που απέχουν πολύ από το αρχικό σχέδιο της Ευρώπης, η οποία ήταν μια Ευρώπη που αντιπροσωπεύει τον πολιτισμό, την κοινωνική δικαιοσύνη, μια Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς, μια Ευρώπη που θα ωθήσει όλους προς τα πάνω», ανέφερε η σκηνοθέτης.

Μιλώντας μπροστά στο Malmaison της Κρουαζέτ, έδρα του προγράμματος του Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, η Σκιάμμα προειδοποίησε ότι η χαμηλή προσέλευση στις κάλπες, θα μπορούσε να σημαίνει μια νίκη για τους ευρωσκεπτικιστές. «Και συχνά αυτοί είναι τα άκρα, οι φασίστες. Πιστεύουμε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε κίνδυνο, πρέπει να κινητοποιήσουμε για να υπερασπιστούμε το έργο της».

ΠΗΓΗ: RFI

 

Μοιράσου το άρθρο: