Το βρετανικό progressive rock συγκρότημα Genesis μόλις ανακοίνωσε την επανασύνδεσή του για μια σειρά συναυλιών στη Βρετανία, για πρώτη φορά από το 2007. Η περιοδεία έχει τίτλο «Last Domino?» και θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020 σε διάφορες πόλεις της Αγγλίας.

«Υπάρχει ακόμα ο ήχος των Genesis. Μου έλειψε και χαίρομαι που θα ξαναπαίξουμε. Είναι υπέροχα, είναι η κατάλληλη στιγμή, ανυπομονούμε να το κάνουμε. Πολλοί σύγχρονοί μας παίζουν αρκετά – εμείς έχουμε κάνει μόνο δυο συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία 28 χρόνια», δήλωσε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Μάικ Ράδεφορντ.

Όσον αφορά τα τραγούδια που θα ερμηνεύσει το συγκρότημα, ο Κόλινς δήλωσε πως «είναι κομμάτια που αν δεν τα παίξεις ο κόσμος θα θεωρήσει πως τον κορόιδεψες, οπότε μετά μένει να συμπληρώσουμε τα υπόλοιπα με υλικό που έχουμε να παίξουμε καιρό».

Στις συναυλίες θα συμμετέχει και ο 18χρονος γιος του Κόλινς, Νίκολας, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον πατέρα του στα ντραμς, καθώς έχουν παρόμοιο παίξιμο και ίδια προσέγγιση. Τα τελευταία χρόνια, ο Φιλ Κόλινς υποφέρει από νευρολογικά προβλήματα που τον δυσκολεύουν στο περπάτημα και δεν του επιτρέπουν να παίζει ντραμς. Έτσι, ο γιός του Νίκολας μπήκε ως ντράμερ στις σόλο συναυλίες του πατέρα του και η παρουσία του βοήθησε να εμπνεύσει την επανένωση των Genesis.

ΠΗΓΗ: BBC

 

Μοιράσου το άρθρο: