Οι Απόκριες έφτασαν και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης ετοιμάζει μια μεγάλη γιορτή για τους μικρούς του φίλους, με εργαστήρια που απευθύνονται σε όλη την οικογένεια και συνδυάζουν τη χαρά και το παιχνίδι με τη μάθηση.

 

Απόκριες στην Πλάκα

Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-5 ετών

Σάββατο 5 Μαρτίου 12:00-13:00: Ο Γλεντζοφλέβαρος της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη. Αφήγηση παραμυθιού, αποκριάτικες κατασκευές και πολύ χορός. Μαζί μας η Κατερίνα Τεπελένα, με το βιολί της. Το πάρτι είναι μασκέ.

Σάββατο 12 Μαρτίου 12:00-13:00: Θέλω πίσω το καπέλο μου. Δημιουργικό εργαστήρι με αφήγηση παραμυθιού, μουσικοκινητικά δρώμενα και αποκριάτικες κατασκευές.

Κόστος συμμετοχής: 12€

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 παιδιά)

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Αναστασία Ιορδάνη, Ελένη Αντωνοπούλου

Απόκριες στην Πλάκα

Τα παιδία παίζει…

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6-10 ετών

Τι παιχνίδια έπαιζαν τα παιδιά στην αρχαιότητα; Ποιος θεός της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας ήταν ο προστάτης του παιχνιδιού; Από τι υλικά ήταν φτιαγμένα τα αρχαία παιχνίδια; Μοιάζουν τα αρχαία παιχνίδια με τα σημερινά;

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ταξιδέψουμε στον χρόνο για να γνωρίσουμε τα παιδικά παιχνίδια της αρχαιότητας! Θα συγκρίνουμε τα αρχαία με τα σημερινά παιχνίδια, βρίσκοντας ομοιότητες και διαφορές! Θα παίξουμε όπως τα παιδιά στα αρχαία χρόνια… και φυσικά θα φτιάξουμε τα δικά μας παιχνίδια από πηλό!

 

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, 11:00: Διακοσμούμε με χρώματα τις σβούρες και τις ίυγγες και ανακαλύπτουμε αρχαία παιχνίδια που παράγουν ήχο! Στη συνέχεια κατασκευάζουμε το δικό μας σείστρο!

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, 11:00:

Ανθρωπάκια που κουνιούνται! Μαθαίνουμε για τους κοροπλάστες και τις πήλινες πλαγγόνες (κούκλες/ομοιώματα ανθρώπων) και φτιάχνουμε τις δικές μας! Επειδή, όμως, έχουν έρθει και οι Απόκριες, σχεδιάζουμε και τη δική μας μάσκα!

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016, 11:00:

Με χρώματα δίνουμε ζωή στις πλαγγόνες μας! Παράλληλα, ολοκληρώνουμε τη διακόσμηση της μάσκας μας! Στο τέλος όλοι μαζί παίζουμε αρχαία ομαδικά παιχνίδια που επιζούν έως σήμερα!

Σχεδιασμός-εφαρμογή: Νικολέτα Ξυδέα, Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος ΜΑ

Διάρκεια 75 λεπτά

Κόστος συμμετοχής: 12€

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Εμείς θα βρούμε την αλήθειαΕμείς θα βρούμε την αλήθεια που ‘χουνε τα παραμύθια!

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-7 ετών

Ένα βιωματικό εργαστήριο με δράκους και θεριά, πριγκίπισσες και μάγισσες, γενναία παιδιά και έξυπνα ζώα. Ένα εργαστήριο με μεταμορφώσεις και τρελές περιπέτειες που αξιοποιεί τα εικαστικά, τη μουσική, το θέατρο και το κουκλοθέατρο, με την εκπαιδευτικό Σπυριδούλα Χρόνη.

Με αφετηρία επιλεγμένα βιβλία, τα παιδιά θα παίξουν, θα χαρούν, θα υποδυθούν ρόλους, θα ζωγραφίσουν, θα κατασκευάσουν, θα γίνουν συγγραφείς και εικονογράφοι. Η δημιουργική επαφή με το βιβλίο το συνδέει με μία απολαυστική εμπειρία που θα βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν τη μαγεία του και τις πολλαπλές αναγνώσεις που κάθε βιβλίο μπορεί να έχει. Τα βιβλία δίνουν χαρά που τη μοιραζόμαστε.

Σε κάθε συνάντηση, τα παιδιά θα δημιουργούν με αφορμή ένα βιβλίο κάτι διαφορετικό, που θα βρίσκει τη θέση του στην προσωπική τους βιβλιοθήκη.

 

Η συνάντηση την Κυριακή 6 Μαρτίου θα έχει αποκριάτικη θεματική, κατασκευή μάσκας και face painting

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου, στις 12:00

Κόστος συμμετοχής: 12€

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 παιδιά)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Σχεδιασμός- εφαρμογή: Σπυριδούλα Χρόνη


Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα
Τηλ.:2103250341,  6937219160

Μοιράσου το άρθρο: