Τέλος έλαβε εχθές, Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, το 8o φεστιβάλ ταινιών κινουμένων σχεδίων, aniμαsyroς που πραγματοποιήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου.

Η ταινία «In the Distance» του Florian Grolig (Φλόριαν Γκλόριγκ), «για το δυνατό, σύγχρονο, επείγον μήνυμά της, κέρδισε το μεγάλο βραβείο της κριτικής επιτροπής.

Ειδική μνεία του Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος, απέσπασε η ταινία «My Home» (Chez Moi) του Phuong Mai Nguyen (Φουόνγ Μάι Γουέν) «για το διακριτικό, αλλά βαθιά συγκινητικό τρόπο που κοιτά τις σύνθετες ανθρώπινες σχέσεις…».

Η ταινία «Pineapple Calamari» της Kasia Nalewajka (Κάζια Ναλεβάσκα)κέρδισε το βραβείο καλύτερης φοιτητικής ταινίας, «για το ξεχωριστό, παράδοξο και αστείο να αφηγηθείς μία ιστορία που εξετάζει σε βάθος την φιλία».

Ειδική Μνεία του Φοιτητικού Διαγωνιστικού Προγράμματος, κέρδισε η ταινία «Ivan’s Need» (Veronica Lingg) «για την τολμηρή, φρέσκια αισθητική και για τη φόρμα του, η οποία επικοινωνεί με επιτυχία την έντονη εμπειρία της σεξουαλικότητας, με έναν τρόπο που συνδυάζει την φαντασία με τον απενοχοποιημένο αισθησιασμό».

Η ταινία «Pos Eso» του σκηνοθέτη Sam απέσπασε το βραβείο κοινού, για το νεοσύστατο τμήμα του Διεθνούς Διαγωνιστικού Μεγάλου Μήκους του φεστιβάλ.

Η κριτική επιτροπή του φεστιβάλ αποτελούνταν από τους: Πόλυ Λυκούργου, γνωστή κριτικό κινηματογράφου (NOVA, FLIX.GR), Αλίκη Θεοφιλόπουλος (Aliki Theofilopoulos), animator και μία από τις πρώτες γυναίκες executive- producer της Disney και την Σλοβένα animator, Σπέλα Καντέζ.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν η ΕΡΤ Α.Ε.

Μοιράσου το άρθρο: